Skupština grada: Skupština grada stoji iza predloga Komisije-Pavlović vodi lični rat

Skupština Grada Valjeva izdala je saopštenje za javnost koje potpisuje zamenik predsednika Skupštine VIktor Mićić , a u kome se navodi da Skupština grada stoji iza predloga Komisije za dodelu nagrada grada Valjeva i svoje odluke kojom je odluka Komisije potvrdjena. S obzirom da je šef odborničke grupe SPS-JS Djordje Pavllović podneo zahtev za hitno sazivanje sednice Skupštine na kojoj bi Mališi Pajkoviću bila oduzeta nagrada , u Saopštenju Skupštine se navodi da licu Pajković optužnica nije potvrdjena iz čega proizilazi da pomenuto lice nije odudjivano. Za predlog Pavlovića u Saopštenju se kaže da je u pitanju “lični rat koji Pavlović vodi protiv Komisije i Skuptine grada.”

Saopštenje Skupštine prenosimo u celosti:

“Skupština grada Valjeva apsolutno stoji iza predloga Komisije za dodelu nagrada grada Valjeva, koja je svoj posao uradila u okviru zakona, svojih nadležnosti i ovlašćenja, na najbolji mogući način nakon što su građani Valjeva predložili kandidate za nagradu grada.

Kao što je ranije danas u saopštenju Komisije za dodelu nagrada rečeno, ova Komisija stoji iza odluke o dodeli ne samo nagrade Mališi Pajkoviću, već i svim ostalim laureatima.

Skupština grada Valjeva je na sednici održanoj 11. marta, jednoglasnom odlukom odbornika donela odluku o nagradi grada Valjeva i tom prilikom niko od odbornika nije izneo bilo kakve sumnje na dodelu nagrade iz oblasti poljoprivrede Mališi Pajkoviću.

Prema informaciji koja je Skupštini grada Valjeva dostavljena iz Višeg javnog tužilaštva, optužnica protiv Mališe Pajkovića još nije ni potvrđena, pa samim tim odbornici Skupštine grada Valjeva nemaju osnova da na bilo koji način presuđuju oduzimanjem nagrade, osobi protiv koje nije podignuta optužnica, a kamoli da je osuđivana. Tim pre, što je dobitnik u oblasti poljoprivrede, nesumnjivo zaslužio po svim parametrima nagradu za svoj doprinos i rezultate u poljoprivredi.

Skupštini grada Valjeva je od strane šefa Odborničke grupe SPS- Jedinstvena Srbija upućen zahtev za sazivanje hitne sednice, na kojoj bi se jednom dobitniku oduzela nagrada grada Valjeva. Navedeni zahtev je neuredan, s obzirom da isti nije podnet u skladu sa Poslovnikom Skupštine grada Valjeva, kojim je propisano da između ostalog, zahtev za sazivanje hitne sednice mora podneti najmanje jedna trećina odbornika Skupštine a ne kako je u konkretnom slučaju urađeno samo jedan odbornik.

Iz svega navedenog može se zaključiti da je ovo možda u pitanju lični rat koji odbornik Pavlović vodi sa Skupštinom grada Valjeva, dobitnikom nagrade grada  i Komisijom za dodelu nagrade grade Valjeva.

Zamenik predsednika Skupštine

Viktor Mićić”

11 comments on “Skupština grada: Skupština grada stoji iza predloga Komisije-Pavlović vodi lični rat

 1. Naprdno

  Predlog i zahtev nije isto. Branka sedi jedan. I ponovo na fakultet ako si bezala sa predavanja, a jesi ocigledno. O ustirkanom portiru bez komentara.

  Reply
 2. Dule

  Gospodin odbornik Pavlović je pravnik i čovek koji je, ne tako davno bio sekretar Skupštine, zar ne? Uz svo dužno poštovanje prema njegovom političkom i profesionalnom stažu, postavlja se pitanje da li je moguće da nije znao da predlog za sazivanje hitne sednice treba da podnese više odbornika ili da je, iz ko zna kog razloga, napravio takav propust? 🤔

  Reply
 3. Dragica

  Ovde je stvar jasna, ne znam zasto se dize prasina na komisiju, opstinu i ostale, kad nisu bili duzni da to znaju?

  Reply
 4. Uki

  Ako je Pavlovic znao to pre donosenja odluke onda sram njega bilo sto nije rekao, a ako ni on nije znao onda bi trebao malo manje da zloupotrebljava ovo na takav nacin za udarac politicki.

  Reply
 5. Mikica

  Pavlovic od svega pravi politiku i sve goeda da odvuce u blato. Kao pravnik mislim da cini jos vecu gresku, jer ima prezupcija nevinosti ili kako se to zove, ja nisam pravnik, ali on jeste i trebao bi da se u skladu sa tim i ponasa, nego osudjuje tog lika unapred. Ako je kriv, neka odgovora, ali grad i komisija nisu bili duzni da to znaju, a ako je Pavlovic znao, sto nije rekao ranije?

  Reply
 6. Stoja

  Šta bi s onim “svi su nevini dok se ne dokaže suprotno”? A drugo danas je vrlo lako baciti ljagu na čoveka bez ikakvog dokaza.

  Reply
  1. Nikad bot

   Svi su krivi dok se ne dokaže suprotno. Vreme je da obrazujete svoje botove, a ne da bacaju reči i misle da su pametni.

   Reply
 7. Stele

  Ne mogu skupstina grada kao i komisija da znaju da li se protiv nekoga vodi neki zakonski postupak ili ne, niti im je to posao. Zna se cemu komisija sluzi i sta radi, a sve je odradjeno u skladu sa zakonom.

  Reply
 8. Sava

  Mnogo mi je žao što ima sugrađana koj su tako lako spremni da osude čoveka, pre suda i bilo kakve optužnice. Sačekajte, gospodo, uvucite očnjake, strpite se dok sud ne kaže svoje. Stidim se ostrašćenih komentara. I stidim se što se i ova tema politizuje i neka stranka i pojedinac vide priliku da uberu neki jeftin politički poen. Šta ako se dokaže da je Mališa Pajkovć nevin i da je žrtva osvete nekog od članova porodice devojke koja ga je prijavila? A to nije baš da se ne dešava! Ajmo da budemo pošteni prema sebi i drugima!

  Reply
 9. Emilija

  Viktor Mićić????? Pa zavirite mu u njegove nasilničke pojave i porodično nasilje, ma sram vas bilo, pokrijte se klempavim ušima. Vi ste bruka i sramota zadnjih 40 godina. Ko sve dobija nagradu grada? Gde vam je direktorka Vidraka, Kalat, Gde je Ksenija Badem, gde vam je Antić doktorka? Iliju Tripkovića urmi ti u prirodnoj veličini a ove smestiti tamo gde im je mesto.

  Reply
 10. Goran Markovic

  Kada se pomene Ilija Tripkovic zista to je isto kao da pomenete CUNAMI.Pa kratko .Koliki dug je ostavio taj vas Ilija Tripkovic jel mislite da nema dovoljno dokumentacije koja govori da tog lika od coveka ili ,,uspesnog,, hirurga treba pominjati u pozitivnom ?. Ilija Tripkovic je i neke koje su pomenuti u komentaru hteo da unisti i licno i porodicno .On je trebao da bude u zatvoru , ali se slazem sa nekim pomenutim imenima da treba da se procesuiraju kao sto se i procesuiraju .Dalje nemoj da zaboravimo iz kog je perioda Kalat, jel bes uzdanica gvozdenovica i sta sada danasnja Opstinska prica treba da uradi?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.