IZBORI 2022:Ivković-Mandat poslanika nije mandat stranačkog poslušnika

IZBORI 2022

Kampanje političkih stranaka u Valjevu uveliko su u toku .  Iz Valjeva je na različitim listama skoro 20 kandidata za poslanike. Na pitanje kako vidi eventualni ulazak u republički parlament I sebe kao poslanika Branko Ivković kandidat za narodnog poslanika – Ujednjena opozicija Srbije kaže da njegov mandat pripada lokalnoj zajednici pre svega.

“Mandat narodnog poslanika ne sme biti mandat koji pripada jednom čoveku ili stranci već on pripada lojakalnoj zajednici iz koje dolazi izabrani poslanik. Svedoci smo da su u parlament Srbije dugo vremena unazad iz Valjeva odlazili  stranački poslušnici, bez ikakvog ličnog integriteta, što je imalo za posledicu da Valjevo faktički nije ni imalo predstavnika u tom domu. Narodni poslanik ne treba da bude glas stranke na čijoj je listi izabran već glas svakog građanin sredine iz koje dolazi”, kaže Ivković.

On navodi da su sve institucije ove države pa tako i parlament  urušene pa je prvi zadatak narednog saziva istog da vrati čast i dostojanstvo najvišem predstavničkom domu, shodno Ustavu Republike Srbije, kako bi se se svrstali u red uređenih država.

“U svetlu toga, moja uloga bi bila da, pre svega, budem glas građana Valjeva u parlamentu a samim tim i da zastupam njihove interese u svakom segmentu rada te institucije”, kaže kandidat za narodnog poslanika Branko Ivković sa liste Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka).

Na različitim listama iz Valjeva za mandat narodnog poslanika kandidovano je skoro 20 ljudi.

14 comments on “IZBORI 2022:Ivković-Mandat poslanika nije mandat stranačkog poslušnika

 1. M. G.

  Sta se javljaju ovi Djilasovi? Demokrate su unistile privredu i sve cega su se dohvatili i nesto pricaju sad?

  Reply
 2. N.N

  Toliko si bitan opoziciji i nas grad da su te stavili na mesto sa kog nema sanse da prodjes.

  Reply
 3. Milutin

  Jel tacno da te ni braca Trifunovic glasati nece? A ovamo pozivas nas da podrzimo propalu pricu.

  Reply
 4. Joca Kontras

  Vratice cast Marinika Tepic koja nas naziva genocidasima i koja je osvedoceni lazov. Za onog Aleksica iz Trstenika ima i presuda u sudu za laganje.

  Reply
 5. Nemaju srama

  Privatizovali sindikat slogu i stavili na listu. Bruka ste i sramota za svakog cestitog radnika koji zivi od svojih deset prstiju!

  Reply
 6. Jaki

  Pisi propalo! Demokrate nikad nisam voleo i ne pada mi na pamet da nasedam na njihove zamke i poturanja u vidu ovih “novih” stranaka.

  Reply
   1. Mile Seljak

    Sramota je sto se vi demokrate odricete sela a svi ste iz nekog sela dosli i svako je nekad nekome iz sela dosao i tuzno je sto vi ovde tako gazite po vasim precima koji su nekad iz nekog sela dosli a na stranu to sto cete se ogaditi i sto ste se ogadili ljudima.

    Reply
 7. Dragan

  Sramota sta ovi djilasovci pricaju. Ja glasam za vucica i stranku i neinteresuje me da poslanik prica nesto iz svoje glave po svom nahodjenju. Ako hoce da prica sta on misli onda nek se sam i kandiduje. A ne da mu stranka skuplja potpise da jurimo sigurne glasove i da pretimo ljudima da ce ostati bez posla a onda se poslanik odmetne i hoce da zastupa i ove koji ga nisu glasali. E nece moci

  Reply
 8. Kojić

  Kako ce snsovci da puknu, bice uzivanje gledati, dugo se cekalo da se narod probudi. Sad je budan!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.