Marija Pantelić, Bosis, dobitnik nagrade EY društveno odgovorni preduzetnik godine

Marija Pantelić, direktor održivosti kompanije Bosis iz Valjeva, lidera na tržištu štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u regionu, dobitnik je EY nagrade za preduzetnika godine u kategoriji EY Društveno odgovorni Preduzetnik godine™ u Srbiji. Svečano proglašenje i uručenje nagrade održano je u četvrtak 24. februara 2022. godine na Gala Večeri u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Začetnik priče o održivom i odgovornog poslovanju u BOSIS-u je gospođica Marija Pantelić, Direktorka održivosti, uz čije liderstvo je kompanija postigla značajne rezultate u ovoj oblasti što potvrđuju i brojna priznanja. Pored funkcije koju obavlja u BOSIS-u, aktivna je i na promovisanju i širenju svesti o održivom i odgovornom poslovanju i važi za ambasadora za mala i srednja preduzeća.

Prilikom dodele nagrada Marija Pantelić je izjavila:

„Hvala vam na ovom prestižnom priznanju. Hvala našem osnivaču, a mom ocu, koji je pre 40 godina započeo ovu priču i naučio nas pravim vrednostima. Hvala svim članovima Bosis Familly-ja i našoj deci, našim najmlađim Bosisićima koji u svemu učestvuju i iskreno se raduju.

Sve što smo do sada radili, sve što radimo i sve što ćemo raditi činimo zbog njih. Ovo priznanje neka ne bude samo priznanje za nas, neka to bude i priznanje svim malim i srednjim preduzećima koja nisu sada sa nama, a posluju sa svrhom.

Hajde da svi živimo i poslujemo odgovorno i održivo, jer samo zajedničkim snagama možemo da učinimo ovaj svet boljim za buduće generacije!“

Pored ove, Bosis je i dvostruki nosilac Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, nagrade grada Valjeva za 2019. godinu, Nacionalne nagrade za volontiranje i Virtus nagrade za filantropiju.

Ovo prilikom, vlasnik i osnivač kompanije, gospodin Bogoljub Pantelić, inače finalista EY Preduzetnik godine™ 2016. godine, je izjavio:

„Izuzetno mi je drago što ovu nagradu baš sada dobijamo, u godini kada slavimo jubilej. 40 godina postojanja i jesu dokaz naše održivosti i odgovornosti. Uvek sam se trudio da radim pošteno, da ispunjavam  dogovore, da poštujem ljude, partnere i da pomažem zajednicu. Marija se sada ovim ozbiljno bavi i podigla je sve na mnogo viši i strateški nivo.“

Bosis je jedna od samo 15 kompanija u Srbiji koje izveštavaju po GRI metodologiji i nalazi se u 1% kompanija u svim kategorijama na svetskom nivou koje zadovoljavaju visoke zahteve društvene odgovornosti i poseduje EcoVadis Gold Supplier priznanje, a koncept društvene odgovornosti prepoznali su i uvrstili u svoju BOSIS Family organizacionu kulturu.

2 comments on “Marija Pantelić, Bosis, dobitnik nagrade EY društveno odgovorni preduzetnik godine

  1. Много буке ни око чега

    Критеријум за избор радника у производњи је као да ћете водити фирму и бити топ менаџер. Пролазите три или четири круга разговора, што је смешно. Услови рада и зарада су као и код сваког приватника. Имиџ граде помпезно кроз рекламу.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.