Za školarce dva modela nastave

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Tim za škole doneo odluku da od 24. januara učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda to činiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Za učenike srednjih škola nastava će se, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

Tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do njegovog napuštanja, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 12.  do 19. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 3.074 (0,4 odsto) obolelih.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2,8 odsto.

 

1 comment on “Za školarce dva modela nastave

  1. Jana

    Pored ova dva modela vrlo je vazno da su ucenici sigurni i bezbedni od zarazavanja i infekcije, a tu mogu najbolje pomoci fotokataliticki preciscivaci vazduha koji bi dali pozitivan efekat na bezbednost djaka jer bi udisali cist i svez vazduh.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.