Mionica druga u Srbiji po broju ekipa i dece koja se takmiče u Mini maksi ligi

Posle tri meseca takmičenja, ekipe iz Mionice spadaju među najuspešnije u “Mini maksi ligi” u celom Kolubarskom okrugu, a Mionica zauzima drugo mesto u Srbiji po broju ekipa i dece koja se takmiče. Iako 30 puta manja po broju stanovnika, Mionica deli drugo mesto sa Novim Sadom, a ispred nje je samo Beograd. Sa više od 700 učesnika i velikim brojem gledalaca mionička “Mini maksi liga”, u kojoj učestvuje 51 ekipa dece od 7 do 11 godina spada među najgledanija amaterska sportska dešavanja u Srbiji. Mini maksi liga je najmasovniji sportski pokret i projekat bazičnog fudbala u Srbiji, regionu Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

Mionička Mini maksi liga počela je 13. novembra prošle godine, do kraja februara igra se revijalna faza, a u martu počinje takmičarski deo. Takmičenje se organizje u 5 liga, gde će iz svake biti izabran pobednik koji će se plasirati na dalje regionalno takmičenje.

– Mionica je pokazala da zavređuje pažnju i da ima sportski kvalitet. Sada uviđamo koliko je bilo bitno da rekonstruišemo sportsku halu. Zahvaljujući uređenoj hali, naša deca sada mogu da se bave sportom na najbolji način. Da osvajaju medalje i budu najbolji. Mini Maksi liga je veoma bitan sportski događaj i raduje me što se svake godine prijavljuje sve veći broj ekipa. Mi našoj deci moramo obezbediti najbolje uslove. Uređene terene, učionice, kvalitetne sadržaje – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Fudbalske veštine će demonstrirati 51 ekipa iz 13  klubova iz Valjeva, Ljiga, Lazarevca, Lajkovca, Uba, Osečine i Mionice uzrasta od 7 do 11 godina.
Novina je da  se utakmice ove sezone igraju u dva grada, naizmenično u hali Sportskog centra Mionica i Hali sportova u Valjevu. Zbog pandemije korona virusa utakmice se igraju bez prisustva publike i uz strogo pridržavanje propisanih mera zaštite od KOVID-a 19.

Мионица, 20. јануара 2022. године

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.