Vremenska nepogoda – Upozorenje

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije je od RHMZ-a dobio upozorenje  da se u ponedeljak 10.01.2022 godine, očekuje sneg uz dalje formiranje snežnog pokrivača, a u području zapadne,jugozapadne i centralne Srbije, očekuje se i povećanje njegove visine za 10 do 30 cm, a lokalno i više.

Imajući u vidu napred navedeno, a u cilju smanjenja rizika od katastrofa, potrebno je: 1.Blagovremeno preduzeti preventivne i operativne mere na sprečavanju i ublažavanju posledica .

2.Obavestiti nadležne komunalne službe i sve ostale subjekte koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama da u narednom periodu postoji mogućnost njihovog angažovanja.

Najavljene vremenske prilike mogu imati uticaj na funkcionisanje Grada i prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, tako da se od nadležnih komunalnih službi i subjekata, koji sprovode odgovarajuće mere i aktivnosti u slučaju odbrane od snežnih padavina, očekuje da budu spremne i pravovremeno reaguju, kaže se između ostalog u upozorenju Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu.

 

1 comment on “Vremenska nepogoda – Upozorenje

  1. Јоца

    Sta su se uspanicili? Pa normalno je da zimi sneg pada. Prave vesti i tamo gde je nema. Zasto se ne oglase vezano za zagadjen vazduh?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.