Sneg pada već 24h – Službe zimskog održavanja neprestano na terenu

Sneg u Valjevu pada već 24h gotovo bez prestanka. U Ingrap omniju preduzeću zaduženom za zimsko održavanje saznajemo da su njihove ekipe neprestano na terenu, ali sneg koji bez prekida pada otežava rad. Radnici Vidraka od 5h jutros čiste mostove , trotoare i trgove.

Visina snežnog pokrivača u Valjevu dostiže I 30 cm ,a sudeći po prognozi vremena padavine će se nastaviti I danas. Valjevski putari neprestano su na terenu . “Čistili smo sve, po prioritetima koji su odredjeni. Na ulicama je 6 mašina i Iamiona, jedan je u samom centru grada. Imamo manjih problema na Poparama , ali će se I to rešiti . Problem je što dok kamion prodje I očisti , sneg ponovo napada”, kažu u Ingrap omniju.

Po njihovim rečima najjači sneg padao je juče ujutro I noćas od 22h . “Bacali smo I so ,ali je jako hladno, temperature u minusu pa ona I ne deluje . Nastavljamo rad I situacija će biti mnogo bolja onog trenutka kada sneg prestane da pada . Sada nekom može da izgleda da ne radimo, ali zaista sve što pročistimo vrlo brzo ponovo je pod snegom”, objašnjavaju u ovom preduzeću.

Radnici JKP Vidrak već su uklonili sneg sa trgova I trotoara na prilazima semaforima.

“Na ulicama su dve službe I služba ulica I služba zelenila. Jutros od pet sati započeli su uklanjanje snega sa trgova, trotoara, mostova, parkovskih staza ručno, a potom od 6h izšle su I naše mašine. Vidrak raspolaže mini grtalicama, traktorom, bobketom, rajderima. Sve jej u punom pogonu. Molimo gradjane da kad je izdjubravanje u pitanju budu strpljivi jer naši kamioni ne mogu zbog snega da udju u manje uličice naročito u visinskim delovima grada. Svakako da ćemo odmah kada se stvore uslovi za to nastaviti normalno izdjubravanje”, kaže direktorka Vidraka Ksenija Badem.

Ne treba zaboraviti da su shodno gradskim odlukama o komunalnom redu gradjani u obavezi da uklone sneg ispred svojih objekata u dužini koji objekat zauzima. Bacanje snega na kolovoz prilikom čišćenja nije dozvoljeno.

Iz Preduzeća za puteve savetuju učesnicima u saobraćaju da koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.


Na kolovozu ima snega I savetuje se opreznija vožnja . Za sve nepredvidjene I hitne situacije brojevi telefona Ingrap omnija su :
– Za prijave na putevima i ulicama Valjeva 064/821-6773
– Za prijave na teritoriji Divčibara 064/821-6798

 

1 comment on “Sneg pada već 24h – Službe zimskog održavanja neprestano na terenu

  1. Mile Seljak

    Kod mene jutros jedno 22 santima kad sam ustao. Bas smo se iznenadili i ja i ova moja.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.