Doček Srpske nove godine na Trgu

Na Gradskom trgu sutra uveče od 22h biće upriličen doček Srpske nove godine . Valjevce bi po najavi trebalo da zabavlja Željko Samardžić.

Za sve one koji slave Srpsku novu godinu doček će biti upriličen na Gradskom trgu . Javnu nabavku raspisao je Centar za kulturu, a procenjena vrednost nabavke je 2,7 miliona dinara. Na javni poziv javio se ponudjač Željko Marković PR Mobil music Svetozara Markovića 65 Kovin sa ponudom od 2,6 miliona dinara.

Kako se navodi u objavljenom dokumentu postoji mogućnost da se ugovor sa ponudjačem ne zaključi i da se manifestacija otkaže, odnosno ne održi ukoliko to ne bude dozvolila epidemiološka situacija . Naručilac, Centar za kulturu, u to slučaju neće snositi bilo kakve posledice jer je druga strana blagovremmno upoznata sa ovom činnjenicom. Ponudjač u tom slučaju neće moći da traži bilo kakvu nadokandu štete . Takodje ukoliko dodje do potpisivanje ugovora, a manifeatcija se ne održi iz navedenih razloga ponudjač neće moći da traži nadoknadu štete.

Valjevo ima dugododišnju tradiciju dočela Srpske nove godine , a kako nije bilo organizovan regularrnog dočeka Nove godine u Upravi navode da je isti novac samo preusmeren na ovaj dogadjaj.

U Valjevu je poslednjih godina doček Srpske organizovan uz slabo interesovanje gradjana. Najveće je ipak bilo za koncert koji će ostati upamćen po svojoj dužini celih 25 minuta kada je na Gradskom trgu nastupao Šaban Šaulić. To zadovoljstvo Valjevci su platili 1,5 miliona dinara. Za manje sume uz manje posetilaca na trgu su tim povodom vidjeni i trubači, di džejevi , ali i Divlji kesten koji je te godine čak dva puta nastupao u Valjevu, najpre za Tešnjarske , a potom i za Srpsku novu godinu.

Kako je najavljeno programom u ponoć će na Gradskom trgu pored koncerta biti organizovan i vatromet.
Pre toga, na platou Centra za kulturu će se održati animatorsko-klovnovska interaktivna predstava za decu, uzrasta od 3 do12 godina, „Paja klovn“, koja će trajati od 16.30 do 18.30 časova.
Prvi dan Srpske Nove godine, 14. januar biće posvećen deci. U 15.30 u Bioskopu 85 biće prikazan film „Čarolija meseca“.
U subotu 15. januara će u 12 časova na Velikoj sceni Centra za kulturu biti odigrana predstava za decu „Mudro prasence“ Puls teatra iz Lazarevca.
U isto vreme, dakle u 12 časova će u Modernoj galeriji u Valjevu biti otvorena izložba „Bijenale fantastike“.

 

 

 

 

3 comments on “Doček Srpske nove godine na Trgu

  1. Radnik brz posla

    I treba,ovakav razvoj grada i privrede nikada nije zabeležen,treba narod malo da se opusti ne samo da radi

    Reply
  2. STRAVA I UZAS

    Ovo stvarno nije humano!!! Zdravstveni radnici nam padaju na nos od posla u kovid ambulantama Vi se radujete i slavite srpsku novu godinu, sramota!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.