Djordjević: Viši sud potvrdio odluku

Advokat Sreten Djordjević na Tviteru objavio da je Viši sud potvrdio odluku o privremenoj meri zabrane istraživanja u valjevskom kraju. Savez ekoloških organizacija Srbije pozvao je juče građane da blokiraju puteve u danas 3. januara, u 13 sati na tri sata pod sloganom „Znamo da ne damo“, u znak protivljenja projektu kompanije Rio Tinto za iskopavanje litijuma kod Loznice.

Advokat Sreten Djordjević na svom tviter profilu objavio je da je potvrdjena privremena mera zabrane geoloških istraživanja bora i litijuma u valjevsko-mioničkom basenu

“Viši sud u Valjevu potvrdio je odluku Osnovnog suda u Valjevu kojom je odredjena privremena mera i zabranjena primenjena geološka istraživanja kompaniji Euro lithium Balkan doo”, objavio je Djordjević.

Na protestu koji je održan u Popučkama , a koji je organizovao Narodni pokret Marš s Kolubaare z Vamediu objavljujući informaciju o presudi Osnovnog suda Djordjević je rekao : “ To je najveći dogadjaj u ukupnoj borbi protiv rudarskog lobija i niko još nije dobio rešenje o privremenoj meri da je nekoj rudarskoj kompaniji zabranjen rad dok se ne okončaju postupci“, izjavio je Djordjević.

Posle više vikend blokada puteva, povučeni su Zakon o eksproprijaciji kao i promene prostornog plana Loznice, koji su dovođeni u vezu sa projektom. Predsednik Srbije tvrdi da se u narednih godinu dana dok ne uradi studija uticaja na životnu sredinu sa projektom kopanja litijuma neće ništa dešavati. Ekolološki aktivisti pak traže da se se od toga jasno odustane.

U skladu sa tim za sada je potvrdjeno nekoliko lokacija na kojima će se održati protest, a najave istog za Valjevo za sada  nema.

 

6 comments on “Djordjević: Viši sud potvrdio odluku

 1. Pjerili

  Ovog čoveka Sretena Đorđevića-advokata treba podržati, jer IMA TRASIRAN PUT KOJI VODI KA USPEHU. Uz osmišljene – dobro organizovane proteste sa pravnom podrškom, može se i MORA DA SE RUDARENJE RIO TINTU ZABRANI U SRBIJI, JER NAROD TO MOŽE i MORA DA POTOMSTVU OBEZBEDI i STVORI OSNOVNE USLOVE ŽIVOTA NA LOKALITETIMA SRBIJE. PRSUDNU ULOGU TREBA DODELITI STRUCI i AKADMSKOJ ZAJEDNICI JER TO NJIMA PRIPADA i IMAJU MORALNU OBAVEZU PREMA SVOJIM SUGRAĐANIMA. Zagovornici rudarenja MORA DA PRIHVATE REŠENONOST GRAĐANA i STRUKE DA RUDARENJA NEĆE BITI U SRBIJI. PODRŽITE SRETENA i POMOZIT SEBI i VAŠEM POTOMSTVU “POMOZITE SRBIJI DA DIŠE“.

  Reply
 2. Zivojin

  Sve nas je izvredjao u popuckama. Doveo sns tabadzije da rade kao obezbedjenje skupa

  Reply
  1. Pjerili

   Poštovani g-din Živojine; O kome vi pričate,pokušajte da budet jasniji da bi konzumentu komentara bilo jasan Vaš komentar?!

   Reply
 3. Zivojin

  Sreten je izvredjao ljude pre pocetka skupa ispred kafane evropa u popuckama. A na skupu je imao i obezbedjenje koje cine clanovi napredne stranke. Pitaj ga ko su ljudi imenom i prezimenom koji su obezbedjivali skup i videces o cemu pricam.

  Eto ti pojasnjenje pa mi konzumiraj komentar.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.