Program „3+“ i u Valjevu

Pored postojećih jednokratnih pomoći za svako prvorodjeno dete, besplatnih udžbenika za sve djake prvake , Grad Valjevo će u narednim danim potpisati ugovor o saradnji sa Pokretom za decu „3+“ iz Čačka. Član veća zadužen za socijalnu politiku Marko Jeftić kaže da majke sa troje ili više dece u našem gradu moraju imati posebnu podršku, a pogodnosti koje omogućava „3+“ usmerene su upravo prema njima.

„Članstvom grada u ovom Udruženju, sve majke sa troje ili više dece će dobiti posebnu karticu i katalog objekata u brojnim pravnim subjektima u svim delatnostima. Majke će imati popuste za kupovinu svega što bude navedeno u katalogu od 10 do 50% u zavisnosti od pravnog subjekta. Neke stvari će biti i potpuno besplatne. Porodica ovom karticom može da uštedi od 700-1000 eura na godišnjem nivou“, objašnjava Jeftić način na koji se podrška može realizovati.

Po njegovim rečima u okviru ovog programa  će sva javna preduzeća i ustanove kulture i sporta u gradu Valjevu  dati odredjene pogodnosti i olakšice.

„Samim ulaskom u ovaj program ćemo dodatno olakšati život porodicama sa troje i više dece. Ovo je jasna poruka Grada Valjeva da nećemo dozvoliti da bela kuga pobedi, a pobediti neće ako se broj porodica sa više dece poveća. Ovo je jasna poruka bračnim parovima koji žele da pprošire brojno stanje porodice da imaju podršku svog grada kao što imaju i u novim merama finansijske podrške od strane Republike koje upravo naš predsednik saopštio , a tu mislim na jednokratno 300 000 dinara za svako prvo dete i ostale finansijske mere za drugo, treće i svako naredno dete“, rekao je Jeftić.

2 comments on “Program „3+“ i u Valjevu

  1. Polupani

    Super, samo nemoj da bude kao sa projektom nevidljiva deca, i posle da dobijemo nekog novog nevidljivog Radoicu.

    Reply
  2. Vojin

    Majke i porodice sa više dece zaslužuju mnogobrojne pogodnosti. Lepo je čuti da se i Valjevu radi na tome da im se obezbede proizvodi i usluge po nižim cenama ili čak besplatno. Potrebno nam je više ovakvih akcija solidarnosti u oblasti socijalne politike.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.