Vlada odlučila: Jeftinija struja za one koji je nisu imali prethodnih dana

Vlada Republike Srbije donela je  Zaključak o saglasnosti da se krajnjim kupcima električne energije na teritoriji Republike Srbije, na područjima u kojima je u decembru 2021. godine usled snežnih padavina došlo do nenajavljenih prekida u snabdevanju električnom energijom duže od 24 sata kumulativno, umanji utrošeni broj kilovat sati za mesec decembar 2021. godine u iznosu od 50 odsto.

Polazeći od odgovornosti svih energetskih subjekata za sigurnost snabdevanja električnom energijom, predloženo je da solidarno učestvuju u pokriću troškova umanjenja.

Na odgovornost zbog energetskog kolapsa već sa prvim snegom predsednik rbije Aleksandar Vučić prozvao je na odgovornost direktora EPS-a Milorada Grčića. U toku jučerašnjeg dana Grčić je smenio četiri direktora za koje je, „posle analize događaja koji su doveli do zastoja rada blokova u TENT-u u noći između subote i nedelje“ utvrdio da snose odgovornost. U saopštenju EPS-a navodi se da je „Milorad Grčić, v. d. direktora Elektroprivrede Srbije, doneo odluku o smeni odgovornih u lancu proizvodnje uglja i električne energije“.

Zbog „propusta u radu biće smenjeni Dejan Jevtić, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Milan Mišković, direktor proizvodnje uglja u RB Kolubara, Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju energije i Goran Lukić, direktor proizvodnje energije u ogranku TENT“.

Iako je javnost očekivala Grčićevu ostavku to se nije dogodilo , a organizacija Transparentnost Srbija je saopštila da Milorad Grčić u ovom trenutku ne može da bude ni razrešen, niti može da podnese ostavku na mesto v.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), jer on to nije već četiri i po godine, objašnjavajući da je njemu mandat prestao još 23. marta 2017.

1 comment on “Vlada odlučila: Jeftinija struja za one koji je nisu imali prethodnih dana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.