Ove subote bez protesta u Valjevu

Po dosadašnjim najavama protesta ovog vikenda u Valjevu neće biti. Sagovornici Vamedie navode da su jedan od razloga I loše vremenske prilike .

Na društvenim mrežama koje prate Valjevci za sada nema najave da bi u Valjevu sutra  mogao biti održan  protest. Organizatori prethodnog protesta za Vamediu navode da je na sinošnjem sastanku odlučeno da se protest održi u Beogradu, ali ne I u Valjevu. “Jedan od razloga je loše vreme , najavljuje se I sneg . Ukoliko neko drugi bude ipak organizovao protest mi ćemo se pridružiti”, navode organizatori prethodnog protesta.

Nacionalni mediji prenose izjavu jednog od osnivača pokreta Ekološki ustanak Aleksandra  Jovanovića  Ćute koji je sinoć  najavio  da će protesti zbog mogućeg otvaranja rudnika litijuma kompanije Rio Tinto kod Loznice, biti nastavljeni i posle Nove godine ukoliko vlast kako je rekao, ne objavi sve memorandume i rešenja u vezi te potencijalne investicije.

Na fejsbuk stranici Narodnog pokreta  “Marš s Kolubare” je objavljeno da se u LUkavcu izlila reka Rabas koja kako se navodi vodu koju su zatrovale bušotine razliva po okolnim njivama. Prethodna objava istog Pokreta ukazivala je da su bunari tamošnjih meštana zagadjeni I voda više nije za upotrebu čak ni kao tehnička  .

3 comments on “Ove subote bez protesta u Valjevu

 1. Pirlo

  Kažem ja prošli put, sledeći skup bi bio u Nušićevoj, jer ih toliko ima da bi mogli samo jednosmernu ulicu i blokirati….

  Reply
  1. sin anarhije

   Sedi kuci , guli krompir , casu vode svakih tri sata , cuvaj se od korone i zivotinjari kao pola Valjeva , pritom vikajuci kako ti je dobro i ironicno se sali na racun onih koji su otvorili oci konacno i shvatili da nisu ovce i da je drzava njihova a ne TVOG velikog vodje ….

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.