Valjevo pod snegom

      5 коментара на Valjevo pod snegom

Sneg koji je sinoć počeo da pada još uvek ne prestaje u Valjevu . Na brojnim putnim pravcima savetuje se I upotreba lanaca . Valjevske ulice jutros pod snegom, počelo čišćenje.

U preduzeću Ingrap omni koje je ove godine zaduženo za zimsko održavanje saznajemo da su do sada čišćene ulice Mirka Obradovića, Pantićeva, Pasterova, Dimitrija Tucovića, Kolubara 2. U ovom trenutku čiste se ulice u visinskim delovima grada, a sneg koji neprestano pada otežava čišćenje.

Ekipe zimskog održavanja uklanjaju sneg I na Divčibarama  . U ovom preduzeću navode da je veliki broj njihovih vozača praktično ostao zavejan I onemogućen da se odmah javi na posao . “Kako pristižu tako ih uključujemo I povećavamo obim rada. Sneg neprestano pada pa u manje prometnim ulicama I nakon prolaska čistača vrlo brzo se stvaraju snežne naslage”, navode u Ingrap omniju I apeluju da vozači uklone svoja vozila sa kolovoza kako bi ulice mogle biti očišćene.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Visina snežnog pokrivača u Valjevu je skoro 15 cm , a trenutna temperatura 0 stepeni. RHMZ je izdao upozorenje na velike padavine upravo u zapadnoj Srbiji  .

Danas (12.12.) u većem delu Srbije vetrovito sa snegom.
U većini nižih predela formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, u brdsko-planinskim predelima više, a na krajnjem severozapadu, istoku i jugoistoku zemlje manji snežni pokrivač.
Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima zapadne i centralne Srbije gde može pasti lokalno i oko 50 cm novog snega, lokalno i više.
Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa

5 comments on “Valjevo pod snegom

 1. Marko Kraljević

  Sad je 14h u nedelju 12.12.21. Nikome u Valjevu, mislim na one koji naplaćuju čišćenje ulica, ne pada na pamet da čisti od snega izuzetno prometnu i vrlo strmu ulicu Marka Kraljevića. Poparski put će nekad možda i očistiti, ali da uđu u najstrmiji deo ulice Marka Kraljevića, ovima što čiste ulice, ne pada na pamet. A ulica Marka Kraljevića je na spisku ulica koje spadaju u I-i Prioritet.

  Reply
 2. Tucko

  Dosada bilo,kada počne da pada sneg odmah se čisti..Sada se čeka da stane,sve stručnjaci i eksperti.

  Reply
 3. Mila

  Ulica Matije Gupca, Hvarska,Pere Komirićanca,koje su i leti problematične za normalan život što se tiče funkcije vozila i pešaka.Sad smo totalno odsečeni u ova 24h.Udaljeni smo od samog centra 800m.Molimo se da nam zdravlje posluži da ne bi morali da tražimo lekarsku pomoć.Pola metra nam je ispred kuća na ulici.Većinski su stanovnici u starim godinama.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.