U subotu u 30 gradova protesti

Za subotu u 30 gradova Srbije najavljeni protesti. Organizatori protesta su brojna ekološka udruženja. MUP Srbije podseća na to da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i Ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.foto: protest u Lukavcu

Kako prenose nacionalni mediji, protesti i blokade biće organizovani u sledećim gradovima : Novi Pazar, Nova Varoš, Kikinda, Novi Sad, Požega, Niš, Beograd, Veliko Gradište, Loznica, Smederevo, Užice, Prijepolje, Požarevac, Sremska Mitrovica, Toplica, Boljevac, Valjevo, Gornji Milanovac, Jagodina, Lazarevac, Kostolac, Leskovac, Subotica, Kraljevo, Šabac, Kula i Kragujevac.

Organizatori su najavili miran protest, uz apel policiji da tokom blokada „čuva javni red i mir i ne dopusti incidente, kao tokom blokade u Šapcu, kada policija nije intervenisala“.

U Valjevu je na društvenim mrežama objavljen poziv Narodnog pokteta “Marš s Kolubare” za Veliki narodni zbor protiv rudarsko geoloških istraživanja kompanije Euro Lithium, ali I protiv zakona o eksproprijaciji I referendumu. Na nedavnom protestu koji je organizovan kod parka Pećina uhapšeno je šestoro Valjevaca.

U vestima se navodi I da će učesnici protesta imati u subotu na raspolaganju broj za pravnu pomoć, jer se do sada prijavilo 15 advokatskih kancelarija širom Srbije spremnih da ponude svoje usluge.

Predsednik Srbije Aeksandar Vučić izjavio je u obraćanju gradjanima Srbije da policija neće da reaguje na protestima zakazanim za u subotu i da će pustiti učesnike da rade šta hoće, sve dok ne ugrožavaju živote, imovinu građana i institucije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled te blokade, od danas mogu podneti prijavu tom ministarstvu pozivom na broj 0800104103.

U saopštenju se ističe da građani koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja.

MUP još jednom podseća na to da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i Ustavom zajemčenog prava slobode kretanja, dodaje se u saopštenju.

 

15 comments on “U subotu u 30 gradova protesti

 1. Mitar prijatelj

  Ja necu izaci na tu blokadu, jer necu da krsim Ustav i nerviram gradjane, to je suludo.

  Reply
 2. Bobili

  Ko sme da mi zabrani slobodu kretanja??? Sta je sa ovim ljudima, kome se cefne da izadje i blokira saobracaj, da ugrozi nekoga, napadne i slicno, strasno.

  Reply
 3. Nije fer

  Nije posteno sto par ljudi iz opozicije naseda na Djilasove smernice dok on sa ekipom sedi u Beogradu u toplom kaficu i smeje se.

  Reply
 4. Valjevac

  Na ulicu samo ulica može da otera ov9 zlo. Pasulj i pomoćni trener da nas vode SRAMOTA. Žena pomoćnog trenera ide u Sud da radi stručna . NA ULICU da vide OBRAZ pošto svoj nemaju.

  Reply
 5. Nikola

  Hahah, uu bravo botovi, biće veliki sendviči od kneza Aleksandra, svaka čast baš ste vredniii.
  Naravno da ćemo da izađemo, i naravno da ćemo da vas sve iritiramo i naravno da ćemo tako da nastavimo šta god vam naredili da pišete po portalima. Za sitne se pare prodajete, robovi.

  Reply
 6. Кике

  Бар овај пут пошаљите полицију да бије народ а не криминалце, бар да буде законско батињање.

  Reply
 7. Jole

  A šta kaže Ustav i Policijska uprava o izvodjenju konice, pasa i navijača na građane svoje zemlje ?

  Reply
 8. Radnik

  Au al su se botovi uprpili. Naziru kraj. Treba braniti neodbranjivo do poslednjeg casa. Nicija nije gorela dozore. Pocelo je pocelo. Posle ovoga LUSTRACIJA I REVANSIZAM do poslednjeg bota i clana, a nekima i zagarantovano mesto Banji obnica. Nece vise biti botovskih mesta po Krusiku, opstini, i drugim javnim preduzecima da se plata prima, radio ne radio dolazio na posao ne dolazio, uz recenicu znas li ti ko sam ja, ko je mene doveo!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.