Mišković: Nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu

Grad Valjevo u 2022. godini izdvojiće 236 miliona za sport . U ovoj poziciji nalazi se i UFK Valis , ali i 83 miliona predvidjenih za sportske klubove.

Član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković navodi da su ozbiljna sredstva ove godine opredeljena za sport i da će sa pozicije infrastrukture , što je ulaganje grada biti pomaka. „Pre svega unutrašnja rekonstrukcija hale General Svetomir Djukić, nekadašnjeg Partizana  čime bi objekat bio komletiran jer su spoljni radovi završeni, tu imao postavljanje parketa . Taj objekat je predvidjen da ga koriste najmladji i naravno sportski klubovi i sigurno moramo započetu rekonstrukciju dovesti do kraja“, rekao je Mišković.

U narednoj godini grad je predvideo i zamenu tartan podloge na otvorenom  terenu Studenta . „Ta podloga jee propala i očekujemo da će radovi koštati od 5 do 6 miliona dinara , sve zavisi da li je potrebna nivelacija terena ispod podloge i slično. Nastavićemo ulaganje u taj teren , mislim tu na zamenu stolica na tribinama. Počeli smo zamenu na Pećini, a u planu je da to nastavimo i da uradio na jednom delu stolice i na stadionu na Petom puku“, navodi član Veća.

Po njegovim rečima nakon zamene ploča u ovoj godini u sledećoj će biti nastvljeno i ulaganje u SRC Petnica gde najmladje očekuje novi sadržaj , a to je postavlajnje vodenih tobogana na srednjem bazenu. Novina kad su ulaganja u pitanju jeste projekat Senjak.

„Uradićemo projekat za SRC Senjak što je prvi korak da najveći prostor sportske namene uredimo i dobijemo mogućnost novih sadržaja. Pominjali su se mali tereni sa veštačkom travom na javnoj raspravi i naravno d arazmišljamo u tom pravcu , ali je veliko pitanje da li grad poseduje zemljište za postavljanje takvih terena. Isti je slučaj i sa fubalskim terenom u Petnici Ako se ispostavi da grad raspolaže prostorom , zainteresovani smo da sportsku  infrastrukturu tog tipa radimo i u Petnici. Kad je u pitanju Hala sportova grad je tu stigao do gradjevinske dozvole i sada to više nije do nas , šta je trebalo uradili smo i sada je na potezu i država koja treba da učestvuje u izgradnji“, objašnjava Mišković.

U ovoj godini za sportske klubove opredeljeno je 83 miliona dinara dok je za školski sport budžet povećan na 3 miliona dinara.

3 comments on “Mišković: Nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu

 1. Gradjanin koji gleda zlo očima

  Nemojte više ulagati,napravite halu ili normalan fudbalski stadion,nemojte više praviti kojekakve kokošinjce gde debelo valjate

  Reply
 2. sin anarhije

  Sta ovaj prica , bolje bi mu bilo da se zaposli negde a ne da prodaje maglu za male pare i slepa uz svaku vlast koja dodje …

  Reply
 3. Ivan

  Uupoznata javnost oko lopovluka preko sporta … Sad vam je problem da kradete. ATP teretanu u panticevoj ste prodali … Ne moze vise valis da je finansira pa nemate pranje novca preko nje vi iz komisije za sport sto ste vlasnici te iste teretane. Jao … Jao … Sramota koliko novca u gradu u kom je sport odavno mrtav. Rezultate navodno samo prave ljudi koji su uz tu vasu stranku. Mizdrak sportista grada … Tuzno i jadno !!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.