Za sve koji su se prijavili, danas počinje uplata 30 eura

Nakon što je juče uplaćen novac na račune penzionera i onih koji primaju socijalnu pomoć, kao i onima koji su na izdržavanju kazne zatvora,  ostalim punoletnim građanima novac će biti uplaćen danas ili sutra.

Punoletnim građanima koji su ispunili uslove za ovaj vid novčane podrške države, novac će biti uplaćen 2. i 3. novembra. Ukupno, reč je o više od 5,7 miliona građana, od čega 1,6 miliona penzionera. “Svako će dobiti po 3.527 dinara”, rekao je ministar Siniša Mali.

On je pojasnio da je navedenih 30 evra drugi deo pomoći iz maja ove godine, kada je građanima takođe bilo uplaćeno po 30 evra, a podsetio na to da je i sredinom decembra meseca planirana isplata novčane pomoći u iznosu od 20 evra, takođe za sve punoletne građane.

“Naravno, kao što smo i obećali, naši najstariji sugrađani će početkom sledeće godine dobiti još po 20.000 dinara novčane pomoći”, istakao je ministar.

On je ponovio da građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, ne treba da se prijavljuju za dodatnu novčanu pomoć od 20 evra, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru.

 

1 comment on “Za sve koji su se prijavili, danas počinje uplata 30 eura

  1. Požega

    Samo vrati cene koje su bile ,pre deset godina.To se krije ,a dosadi ponavljajući kolikoje bio minimalac i prosečna plata.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.