Šestoro uhapšenih sinoć pušteno kućama

Šestoro Valjevaca koji su uhapšeni prilikomjučerašnjeg protesta sinoć su pušteni kućama. Kako Vamedia saznaje , oni ćekod sudije za prekršaje ponovo biti pozvani nakon što tehničke mogućnosti dozvole preledanje filmskog materijala koji je dostavila policija.

U toku jučerašnjeg dana kod Parka Pećina stotinak Valjevaca blokiralo je saobraćaj u znak protivljenja novom zakonu o eksproprijaciji. Skup je po rečima učesnika , tekao mirno uz prisustvo policije . Policija je potom u jednom trenutku obvestila prisutne da se sklone sa kolovoza kako bi se omogućio prolaz autobusima , a prisutni gradjani su tada negodujući posedali na pešački prelaz.

Lokalni front iz Valjeva izdao je sapštenje u kom se navodi:”Policijski kordon silom je, u Valjevu, napravio prolaz za autobuse koji su u Beograd krenuli iz pravca Loznice. Intervencija je dovela do glasnih protesta gradjana spontano okupljenih u blokadi puta Valjevo-Loznica, posle izglasavanja Zakona o eksproprijaciji. Privedeno je šestoro gradjana, među njima i dve žene. Jedan od privedenih je i Željko Trifunović, odbornik Lokalnog fronta u Skupštini grada Valjeva.”

Nakon privodjenja u policiju, gradjani su sprovedeni kod sudije za prekršaje pod optužbom nepoštovanja policijskog naredjenja . “Već u policiji dobili smo odredjene novčane kaznee , a kod sudije za prekršaje policija je kao dokaz dostavila video zapis medjutim iz tehničkih razloga nije bilo moguće da sudija isti I pregleda tako da smo pušteni kućama. Narednih dana bi tehički taj problem trebao da se reši I tada ćemo ponovo biti pozvani kod sudije”, rekao je kasno sinoć Trifunović.

Pored Trifunovića , po saznanjima Vamedie uhapšeni su:Dejan Sindjić,Vladimir Jovičić, Ljiljana Pavlović, Ivana Ilić i Bojan Milivojević.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.