Novi pravobranilac će biti Dragana Labus

Novi pravobranilac grada Valjeva i opština Lajkovac , Ljig i Osečina biće Dragana Labus, diplomirani pravnik. Komisija je uputila predlog Skupštini koja će se danas po skraćenom postupku izjasniti o predlogu.

Nakon što je Skupština grada ranije razrešila dužnosti pravobranioca Darka Kostića , novi pravobranilac nakon sprovedenog konkursa biće diplomirani pravnik Dragana Labus , rodjena 1988.godine u Valjevu.

Labus je inače jedini kandidat koji se javio na oglas koji je grad dao raspisavši konkurs za radno mesto pravobranioca.

U biografiji Dragane Labus se navodi da je završila najpre Gimnaziju u Valjevu , Pravni fakultet u Beogradu gde je 2012. godine stekla zvanje dilomiranog pravnika. Pravosudni ispit položila je 2015. godine , a 2019. godine položila je ispit za javnog  izvršitelja . U Privrednom sudu u Valjevu u periodu 2012-2015 godine radila je na poslovima administartivno-tehničkog sekretara i stručno se osposobljavala za polaganje pravosudnog ispita. Od decembra 2015 godine do aprila 2016. godine je radila na poslovima pomoćnika javnog izvršitelja kod Nine Kuirski , kavnog izvršitelja u Valjevu , a od novembra 2016. godine je zaposlena kao pomoćnik javnog izvršitelja Darka Krunića u Valjevu . Poseduje ECDL sertifikat i vozačku dozvolu B kategorije, navodi se u biografiji.

Izborom Dragane Labus prestaće potreba za angažovanjem Kostića koji je ovaj posao radio i nakon samog razrešenja, zapravo do imenovanja novog pravobranioca.

Smena bivšeg pravobranioca Kostića svojevremeno je uzburkala javnost u Valjevu, naročito zbog tužbe koju je pokrenuo protiv Grada i Republike zbog zemljišta datog preduzeću Bizerba. Odlukom Višeg suda ova tužba je odbijena .

 

14 comments on “Novi pravobranilac će biti Dragana Labus

 1. Sima

  Dolazi neko nov koji ispunjava uslove da bude Pravobranilac i verujem da će opravdati poverenje.

  Reply
 2. Niko

  Bolje Senicka da je dosla ima bolju istoriju od njih svih i pametnija je. Sad je u direkciji

  Reply
 3. sin anarhije

  Ima li u ovoj bednoj zemlji IKO da se preziva na iC, …. sve seselji, djilasi labusi , lapsusi , k …. palci i ostala elita …

  Reply
  1. Taki

   Kada ćemo već jednom prestati da prebrojavamo krvna zrnca i sudimo ljudima na osnovu imena i prezimena? Prezime sa sufiksom „-ić“ nisu jedina i nepogrešiva garancija bilo čijeg srpstva, morala, stručnosti ili umnosti itd.

   Reply
   1. sin anarhije

    Nikome nista ne brojim , ali ogroman broj javnih licnosti nije iz Srbije , svi su doseljeni i svi su na polozajima i medijima neprestano …. gde su nasa deca a godisnje ih i zadje gomila sa svih fakulteta beogradskih …. znas li prijatelju gde su , tamo gde im je i mesto , u inostranstvu , jer dokle god je takvih kao ti koji nam broje zrnca nece nam biti bolje … ili , mozda hoces da mi kazes da je cenzurisano propalog valjevka , dok su likovi kao ja prislino visili po njihovoj lijepoj 90-ih i vodili njihove ratove ….
    za

    Reply
 4. Kojo

  Ne razumem zašto ste toliko bezdušni svi imaju izbor svoj. Ako oni žele da su deo politike šta je sporno.
  Treba biti častan цензурисано. Kovačević, Beljić informatičar , ilija vidrak, Mister Baja, Stanojevićeva i slican kadar.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.