Meštani mioničkog sela Planinica dobili 1,8 kilometara novog asfalta

Više od 200 stanovnika mioničkog sela Planinica dobilo je asfalt ove godine. Nekadašnji makadam koji je vodio do centra sela, gde se nalaze crkva i škola, sada je asfaltiran, a u ovom delu je 2018. godine urađen je i most na Suvoborskoj reci u vrednosti od 13,7 miliona dinara. Pored toga, tada je izvršena i regulacija dela rečnog korita.

-Nastavljamo sa politikom razvoja naše opštine. Svako selo nam je podjednako važno. U ovoj godini asfalitirali smo oko 50 kilometara puteva u celoj opštini. Asfalitrali smo i put u Planinici u dužini od 1,8 kilometara, koji ima višestruki značaj, i za meštane, a i za centar sela gde se nalazi škola. Zajedno sa mostom koji smo ranije završili, novi asfalt će centru Planinice dati novi izgled, a dodatno olakšati stanovnicima tog kraja-rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

On je dodao i da je 2021. godina investicija za Mionicu.

-U ovoj godini počeli smo realizaciju kapitalnog projekta izgradnje kanalizacije. Na taj projekt dugo se čekalo, a mi smo uspeli da započnemo realizaciju. Pored toga, počeli smo i radove na industrijskoj zoni koja će građanima Mionice doneti nova radna mesta-istakao je Janković.

U više od 30 mioničkih sela ove godine stigao je asfalt, a neka od njih su prvi put asfaltirana kao što je Golubac.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.