Još dve odbornice napustile SPS

Odbornice SPS-a Sandra Matić Gavrilović I Ana Mladenović napustile su odborničku grupu I predale zahtev Skupštini grada kako bi prešle u nezavisne odbornice. Od 16 odbornika sa liste SPS-JS koliko ih je verovifikovalo mandate u novom sazivu ovu odborničku grupu napustila su 4 odbornika.

Da koalicija SPS-JS više ne postoji, prošle nedelje obelodanio je član JS Dragan Popović-Pop obavestivši pritom javnost da je od sada nezavisni odbornik. Pre njega to je učinila I Mila Grujičić takodje odbornik Jedinstvene Srbije.

U toku jučerašnjeg dana zahteve za prelazak u status nezavisnih odbornika podnele su dve odbornice SPS-a Sandra Gavrilović Matić I Ana Mladenović. Za Vamediu navode da su razlozi za ovakvu odluku lične prirode. Inače obema odbornicama ovo je drugi mandat .

Inače, odbornik Popović je na više samostalnih konferencija do sada izjavljivao da se u SPS-u nešto dešava. Po njegovim rečima na sastanke odborničke grupe odbornici više ne dolaze pa je na poslednjem sastanku bilo samo njih četvoro: Popović, Djordje Pavlović, Zoran Živković I Nikola Radojičić koji nije odbornik .  Popović je na poslednjoj konferenciji optužio SPS za dvostruku igru u kojoj su glavni akteri Djordje MIlićeviić predsednik GO za koga je rekao da na nacionalnim medijima hvali predsednika države , a u lokalni parlament ne dolazi iako je poslanik iz Valjeva I Djordje Pavlović za koga je rekao da je čovek koji je pokrenuo inicijativu za izbor počasnog gradjanina , a zatim za nju nije glasao.

Srpska napredna stranka u poslednjim izjavama , iako je navodila da ne želi da se mesa u postupanje opozicione partije , sve navedeno okarakterisala je kao očekivani scenario. “Njihovih odbornika je sve manje I na sednicama Skupštine, tako da to nije iznenadjenje”, rekao je šef odborničke grupe SNS-a Radojica Rstić.

SPS se nakon raspada koalicije sa JS na llokalu, kao ni nakon izlaska Mile Grujičić iz odborničke grupe nije oglašavao. Za sada nije poznato ni da li će to učiniti nakon izlaska još dve odbornice. Za sada je na poslednjoj sednici Skupštine bilo evidentno da odbrane nije bilo za gradskog pravobranioca Darka Kostića koji je do nedavno takodje bio član SPS-a,a  po njegovom sopstvenom priznanju to više nije .

26 comments on “Još dve odbornice napustile SPS

  1. Da da

   Pokazalo se da mu niko i ne treba. Danas je ipak cena coveka vrlo niska. Ne pada sneg da prekrije breg…

   Reply
 1. JA

  Jaka mi stvar. I onako sede svi dole i primaju platu a ne rade ništa. U gradu haos!!!

  Reply
 2. Branka

  Ko je glasao za ove dve.ako nece da budu nek napuste skupstinu. Kako je to zvanje samostalni odbornik. Ma sramota

  Reply
 3. Nora

  Izgleda da dolazi vreme kada ce Djole Pavlovic biti jedini predstavnik socijalista u skupstini. Svi ga polako napustaju.

  Reply
 4. Жељко Живковић

  Нико није на име постао одборник, тако да је морала и образа свако треба да врати мандат странци која га је кандидовала.

  Reply
 5. Drug Crni

  Pavlovic rastura partiju. Dacicu reaguj, sta je sa Milicevicem, sto se ne otera?

  Reply
 6. Zorijana

  I mene bi bilo sramota da budem deo ekipe koja je postala prosta, bahata i nekulturna. Trebalo je to da pokušaju da poprave, ili tu pomoći nije bilo.

  Reply
 7. Nemanja

  Pa ovo je teško rasulo. SPS se polako ali sigurno gasi u Valjevu posle toliko decenija uzurpacije!

  Reply
 8. Pirlo

  Naše snage jačaju svakim novim danom sve do smrti zajedno s našim Aleksandrom.

  Vučić Aca, Vučič Aca, Vučić Aca…. Moja najveća životna satisfakcija u političkom pogledu jeste rasturanje poslednjih ostataka komunističkih bratija hvala Predsedniku najveće stranke u Evropi što mi je omogućio da budem deo tima koji će komuniste razložiti do najsitnijih detalja.

  Reply
  1. Atletičar

   Spremas li se tu da trcis maraton,Boga mi Pirlo kada padnete sa vlasti ima da te jure motkama,zato se blago meni na vreme počni spremati za trčanje

   Reply
  2. Жељко Живковић

   Када си поносан на најјачу странку у Европи, најбољег председника, зашто немаш срце па се представио именом и презименом. Ево ја, нисам у нећу бити гласач СНС.

   Reply
   1. Živko Željković

    I ja sam ponosan na najjaču stranku u Evropi i imaju 3 glasa iz moje kuce.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.