DSS:Građani su izgubili poverenje u stranačke „kvazi“ institucije

Povodom incidenata na protestima I samog zakona o eksproprijaciji, GODSS-a izdao je saopštenje za javnost.Saopštenje prenosimo u celosti.

“Nemili incidenti pokazuju koliko je pogubno kada vlast jedne zemlje zanemari demokratske procedure, argumentovani dijalog i guši slobodu medija. Nijedna odluka, nijedan zakon ne mogu u potpunosti biti valjani ako su doneti bez prethodnog sučeljavanja različitih mišljenja i odgovarajuće javne rasprave.

Apsolutno je nedopustivo i za svaku je osudu pojavljivanje na ulicama Srbije građana naoružanih palicama i čekićima, jer u pravnoj državi samo policija može biti odgovorna za očuvanje javnog reda i mira.

Ova vlast deli građane Srbije na osnovu stranačke pripadnosti. Kada ste član vladajuće stranke onda vam se otvaraju sva vrata za zaposlenja, nezavisno od znanja, diplome, talenta“,

Ovakav sistem vladavine veoma je pogrešan i  vlast ne bi trebalo da deli ljude ni po jednom osnovu, jer to između ostalog vodi ka tome da građani gube veru u institucije svoje države.

Kako bi se spustile tenzije i smirile strasti, aktuelni predsednik Republike bi trebalo da iskoristi pravo iz člana 113. Ustava Srbije i vrati Narodnoj skupštini na ponovno odlučivanje sporne pravne akte, na prvom mestu Zakon o eksproprijaciji.

Značajnije međutim od samih zakona o kojima je reč, aktuelna vlast mora da shvati da isključivo poštovanje demokratskih principa i negovanje otvorenog, argumentovanog i istinskog dijaloga može doprineti legitimitetu države i njenih odluka.

GO DSS Valjevo”

 

2 comments on “DSS:Građani su izgubili poverenje u stranačke „kvazi“ institucije

  1. nidza

    Nemili incidenti pokazuju koliko je pogubno kada vlast jedne zemlje zanemari demokratske procedure, argumentovani dijalog i guši SLOBODU MEDIJA. Kako neko gusi slobodu medija kad je ova stranka zastupljena na svim medijima a kao najsveziji primer je i ovo saopstenje koje ste izdali? Mogao vam je Fazan malo bolje osmisliti tekst za saopstenje.

    Reply
  2. Mod

    Закон је језив, отимачина над отимачинама, без правних механизама да оштећена страна дође до правде. Тек сада сам испрепадан.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.