Pao prvi sneg

      Нема коментара на Pao prvi sneg

U Valjevu je sinoć pao prvi sneg ove zime 2021/2022. Snega ima na krovovima I okolnim brdima.

Pretposlednjeg dana novembra kiša koja je padala u poslepodnevnimsatima polako je prešla u susnežicu I u Valjevu. Ipak količina snega koja je pala nije stvorila probleme I sneg se zadržao tek na krovovima kuća . Nešto je drugačija situacija u valjevskim selima gde je napadalo snega I do pet centimetara.

Danas  nas u jutarnjim i prepodnevnim satima u većem delu zemlje očekuje oblačno vreme. Još ponegde na istoku i jugoistoku sa slabim snegom. Tokom dana u svim predelima prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren severozapadni, posle podne u slabljenju. Jutarnja temperatura od -1C do 3C, maksimalna od 2C na jugu i jugoistoku do 7C na severozapadu. Uveče će se sa severa širiti nova oblačnost u sklopu toplog fronta, pa su ponegde u noći između utorka i srede moguće sasvim slabe kratkotrajne padavine.

U sredu  u većem delu zemlje sunčano i osetno toplije vreme. Jutarnja temperatura od -5C na jugu do 7C na severu, tokom dana od 10C do 15C. U ćetvrtak još stepen-dva toplije, a u petak zahlađenje uz kišu koja će i u nižim predelima tokom dana preći u susnežicu i sneg.

Putevi Srbije upozoravaju da  da su pojedini putevi mokri i da ima snega do pet centimetara na području  Sjenica, Novog Pazara, Raške, Užica, Valjeva, Zaječara, Beograda.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.