Valjevski djaci od danas na neposrednoj nastavi

Valjevski srednjoškolci po odluci Tima za škole ministarstva prosvete od danas će imati neposrednu nastavu u školi. U prethodnim mesecima zbog povećanog broja obolelih od korona virusa u samom gradu , srednjoškolci su školu pohadjali po kombinovanom modelu.

Učenici koji su u Valjevu do sada imali kombinovani model nastave od danas će nastavu imati u  školama

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka, 11.  oktobra 2021. godine  primenjuje u SREDNjIM ŠKOLAMA na teritoriji  8  lokalnih samouprava:Beograd, Velika Plana, Vlasotince, Vrnjačka Banja, Lajkovac, Lebane, Temerin, Šabac.

DRUGI MODEL nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Na odluku Tima za škole utiču podaci koje lokalne samouprave dostavljaju ministarstvu ,a podaci pokazuju da se dnevno broj zaraženih u Valjevu smanjuje.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 27. septembra do 6. oktobra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2774 (0.35%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 71 (0.18%) odeljenje (16 i manje učenika), koje je zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenilo način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.  Ukupno je 992 (2.48%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 120 (0.30%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.