Ujedinjeni protiv kovida:Lekarima, članovima Kriznog štaba-Podnesite ostavku

Udruženje Ujedinjeni protiv kovida u otvorenom pismu pozvalo je medicinski deo Kriznog štaba da podnese ostavku kako bi se oduzeo legitimitet nečinjenu za vreme pandemije. Otvoreno pismo ovog strukovnog Udruženja prenosimo u celosti:

“U prvih sedam dana oktobra meseca po zvaničnim podacima od Kovida 19 preminulo je 348 građana.

Nakon poslednjeg zasedanja koje ste imali 5. 10. 2021. javnosti se obratila premijerka Ana Brnabić i javno potvrdila opredeljenje ka ignorisanju protivepidemijskih mera, što direktno rezultira umiranjem stanovništva i kontinuitetom bezobzirnog nepoštovanja i ponižavanja zdravstvenih radnika. Želimo da vas, ljude sa diplomama medicinskih fakulteta i položenom Hipokratovom zakletvom, pozovemo na sledeći čin:

  1. Da svako od vas podnese ostavku na mesto člana Kriznog štaba, bez odlaganja i time oduzme legitimitet ovakvom nečinjenju za vreme pandemije.
  2. Da javno zahtevate primenu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i aktiviranje Republičke stručne komisije kao tela koje bi bilo lišeno političkih uticaja i u kome bi lekari mogli da donose odluke koje su neophodne da se epidemija stavi pod kontrolu, u cilju očuvanja života i zdravlja građana.

Nadamo se da će u vama preovladati principi lekarskog poziva, i da nećete izabrati da budete saučesnici u nesprovođenju protivepidemijiskih mera koje direktno vodi u dalje stradanje građana i iscrpljivanje zdravstvenih radnika, u zemlji koja je trenutno medju prvim zemljama u svetu po obolevanju od Kovida 19.

IO i Savet udruženja lekara

‘’Ujedinjeni protiv kovida’’

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.