SSP:U obdaništu maltretirali zaposlenu

GO Stranke slobode i pravde izdao je Saopštenje za javnost u kome najoštrije osudjuje  slučaj maltretiranja zaposlene u PU Milica Nožica. Saopštenje SSP-a prenosimo u celosti:

qrf

„Današnje saopštenje posvetili smo nazapamćenom incidentu koji se desio dana 26.10.2021. godine u Predškolskoj ustanovi “Milica Nožica“. Naime, GrO SSP Valjevo obratila se naša sugrađanaka Jelena Andrić, koja je doživela uvrede, pretnje i psihičko maltretiranje od strane jednog od korisnika usluga ustanove u kojoj radi, ali i njene pretpostavljene – direktorke ustanove Spomenke Đurović.

Bitno je napomenuti da je Jelena Andrić zaposlena u PU „Milica Nožica“ Valjevo, na neodređeno vreme još od 2007. Godine na radnom mestu saradnika za preventivnu zdravstvenu zaštitu dece u obdaništu „Zvončić“. U njene radne obaveze spada i sprovođenje pojačanih mera zaštite prilikom prijema dece od roditelja na ulaznim vratima navedenog obdaništa zbog opštepoznate situacije u vezi sa pandemijom Kovid – 19. Ista je zadužena da, prema predviđenom protokolu, sporovodi mere koje podrazumevaju prihvat deteta od roditelja i merenje temperature bezkontaktnim toplomerom, sa nalogom da svako dete koje ima temperaturu vrati kući.

Dana 26.10.2021.godine, oko 08,00 časova, u obdanište “Zvončić“ je svoju unuku, zajedno sa njegovom snahom, doveo i naš sugrađanin Vladisav Vujić. Kada je zaposlena Jelena Andrić, prateći protokol, pokušala da detetu izmeri temperaturu u lice joj se uneo navedeni Vladisav Vujić, upućujući joj brojne uvrede ( koje nisu primerene javnom saopštenju ), kao i više pretnji govoreći joj “polomiću te, zbrisaću te, nećeš ti meni raditi nigde više, videćeš ti ko je Vlajko Vujić “ itd. Nekih 20-ak minuta nakon tog događaja zaposlenu Jelenu Andrić pozvala je na razgovor u njenu kancelariju direktorka ustanove Spomenka Đurović. Kada je Jelena ušla u kancelariju kod direktorke, tamo su se, pored direktorke ustanove, nalazili i zamenica direktorke Biserka Cvetković, kao i Vladisav Vujić sa njegovom snahom. U toj kancelariji Jelena Andrić je ponovo preživela pravu torturu jer je Vladisav Vujić, zajedno sa njegovom snahom, nastavio da joj upućuje uvrede i pretnje. Jedina reakcija direktorke ustanove na sve što se dešavalo u njenoj  kancelariji bila je pretnja Jeleni Andrić da će dobiti pismenu opomenu, a na insistiranje Vladisava Vujića da “reši ovo i da je pošalje da guli krompir“ ista je dodala “da će rešiti sve ali ne može preko noći“. Ostale detalje samog događaja nećemo iznositi u javnost obzirom da će isti biti predmet sudskog postupka.

Zbog stresa koji je doživela toga dana, naša sugrađanaka Jelena Andrić javila se na Odeljenje neuropsihijatrije OB Valjevo, nakon čega je ceo događaj prijavila policiji i podnela krivičnu prijavu zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti protiv Vladisava Vujića, a ista će pokrenuti i postupke protiv drugih lica radi zaštite njenih ugroženih prava.

U saopštenju za javnost od 31.08.2021. godine GrO SSP Valjevo se bavio situacijom u valjevskoj predškolskoj ustanovi, koja je jedan od najboljih primera propasti koju je sa sobom donela vladajuća interesna grupacija u naš grad. Tada smo naveli mnoga nepočinstva, koja se svakodnevno dešavaju u PU “Milica Nožica“, pa između ostalog i to da je javna tajna da “silni gazda Vlajko“, faktički upravlja predškolskom ustanovom. Taj čovek se “pita“ za sve u predškolskoj ustanovi, od toga ko će biti zaposlen a ko otpušten, ko “zaslužuje“ da dobije diplomu i avanzuje po partijskoj liniji, rasporeda vaspitačica po grupama itd., dok su direktori ustanove, koji su kadrovi vladajuće interesne grupacije u gradu, samo obični poslušnici. Ovaj slučaj je samo jedan od mnogih koji, sam po sebi, govori koliko je nisko pala insitutucija, koja je jedna od najbitnijih u ovom gradu jer se stara o onome što nam je najvrednije – našim najmlađim sugrađanima. Situacija sa kojom se suočila naša sugrađanaka Jelena Andrić je dokaz i lošeg tretmana zaposlenih od strane uprave ustanove, a pogotovo direktorke iste, koja ne samo da ne sme i ne može da se suprotstavi “gazda Vlajku“, već ponizno izvršava sve njegove naloge i sprovodi njegove zamisli u delo.

GrO SSP Valjevo izražava oštar protest zbog potpuno neprihvatljivog ponašanja svih lica koja su na opisani način vređali čast i dostojanstvo naše sugrađanke, i pretnjama ugrozili njen telesni i psihički integritet i zahtevamo hitnu reakciju MUP – PU Valjevo i Osnovnog javnog tužioca u Valjevu, a sam postupak ćemo pratiti i obaveštavati javnost o preuzetim radnjama od strane zvaničnih organa.

Našoj dragoj sugrađanki Jeleni Andrić zahvaljujemo jer nam je ukazala poverenje, koje ćemo sigurno opravdati. Naše sugrađanke i sugrađane, čija je jedina “krivica“ to što savesno rade svoj posao i ne pristaju da budu obični bezlični robovi, niko nema pravo da šikanira! Za sve nas je ovo veliko ohrabrenje i nadamo se da će svakim danom biti sve više ovakvih ponosnih Valjevki i Valjevaca, koji će jasno i glasno reći – dosta zuluma i terora neukih i nesposobnih!

U Valjevu, 29.10.2021.godine                                                           GrO SSP Valjevo“

20 comments on “SSP:U obdaništu maltretirali zaposlenu

  1. Goran Markovic

   ,,Sneki,, al ste provaljotka Gajic hehehehee, jos malo kada pocnu da izlaze one poruke , slicice i slicno koje su bile u vreme Gajica i koje su zabelezene na mnogim telefonima ,,i kako li se to zove.Mars bre !!

   Reply
 1. Jovana P

  Prestanite da politizujete ovakve izolovane slučajeve! Ako neko smatra da ima osnova – neka pravdu zatraži tamo gde joj je i mesto, a ne da slučaj zloupotrebljava u medijima i to, očigledno, sa namerom da diskredituje rukovodioca ustanove.

  Reply
  1. Lola

   Ja koliko vidim iz teksta ovo nije politizovanje, ovo je pomoc nasoj sugradjanki, ko god da je objavio , a izgleda da samo ovi iz SSP a imaju petlju da objave istinu i stanu u zastitu nasih sugradjana. Svaka im cast. I naravno da treba da se objavi ovako nesto da se vidi sva bahatost u ovom gradu. Verovatno ima jos nasih sugradjana koji trpe torture od nadredjenih u drzavnim ustanovama, ali ne smeju da kazu, pa nek im ovo bude primer da progovore o svemu, da svi vide sta se desava.

   Reply
 2. Порше

  A da li će direktorka odgovarati zbog nezakonitog objavljivanja podataka o deci, zbog čega je i Poverenik morao da reaguje?!

  Reply
 3. Maja

  Pos uslovom da je sve tako bilo, a liči da jeste, zašto bi neko od Spomenke očekivao bilo šta drugačije? Od nepismene je dogurala do diplomom ovenčane direktorke. Drži seminare prosvetnim radnicima, zgrće pare, ćerku zapošljava gde joj padne na pamet… Njena ćerka i ne krije da ‘ima veze u SNS – u’ i javno imenuje ljude koji joj pomažu u zaposlenju. Boravi u Školskim odborima, dakle, kontroliše rad direktora škola. Ko ih zna, ovo mu nije nelogično.

  Reply
 4. Istina

  Pa kad ste sve tako lepo napisali onda treba da se zna da se radi o jednoj veoma drskoj, bezobraznoj i nevaspitanoj osobi koju su direktori godinama unazad premestali iz objekta u objekat zbog zalbi roditelja i kolega i kojoj je zabranjeno da ulazi u grupu zbog maltretiranja dece. Naravno prolazio joj je bezobrazluk jer je sestra pravnice Ustanove. Ovo je klasican slucaj gde nasilnik da bi postao zrtva objavi na sva zvona jednu stranu price

  Reply
 5. Valjevac

  Rasulo u obdanistu je ocigledno! Spomenka je vojnik SNS partije, bahatost im dakle ne manjka! Bruka i sramota ko vodi ovaj grad. Svaka cast ovoj zeni sto je izasla imenom i prezimenom, od mene ima punu podrsku!

  Reply
 6. Pikova dama

  Verujem da je direktorica bila zatečena nastalom situacijom i da možda nije pravilno odreagovala u datom trenutku . Bez potrebe se uvlači politika. Bahatost i drskost jednog čoveka, pretnje, uvrede i sve ostalo su za svaku osudu. Sve je ovo smišljeno i dobro pripremljeno.

  Reply
 7. Tica

  Што није дала изјаву да враћа здраву децу сваки дан? Хоће мало медијске пажње, а ови се примили.

  Reply
 8. Branko

  Vujic Lazic, Spomenka, Nikola Pantelic isti samo nanose stetu SNS, ako ovi neka ih drze!!!

  Reply
 9. Diklofen duo

  Ko je bre taj čovek da se dere, da vredja i preti? Ako nije zadovoljan i ima primedbe neka zakaže razgovor i to iznese kulturno. Žena ako je pogrešila u protokolu ( A NIJE ) neka kaže šta ima u svoju odbranu. Ovako su uvukli direktorku u problem, mada je morala bolje da reaguje. Čim taj ulazi tako slobodno kod nje i slobodno preti, blizak je sa direktorkom nešto joj je učinio i ona sada mora da sluša njegovo divljanje. Ovo nema veze sa politikom, ovo je domaće vaspitanje.

  Reply
 10. Tamarice, ti li si

  Fala Bogu ima vas Vujica pod raznim prezimenima u ovoj bednoj ustanovi koja pamti blistave dane, ali kad im pokupujete te diplome, sve doktori nauka i master turizmolozi…valjda ćete avanzovati u drzavne organe, da danemo dusom

  Reply
 11. Srećko

  Bas me cudi da ti Vujuci, te „poštenjačine“ se tako ponasaju, za njih zakoni ne vaze pa se zato tako i bahate. Ovo nije nikakva poltizacija vec iznosenje istine a da imamo zakona rukovodstvo te ustanove bi bilo smenjeno istog dana. Nije im ovo prvi slucaj, tako rade non stop a nadlezni ne reaguju. Podrška ovoj gospođi.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.