Krizni štab odlučio:Od subote kovid propusnice

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila nakon sednice Kriznog štaba da će u Srbiji biti uvedene kovid propusnice u ugostiteljskim objektima počev od 23.oktobra u 22 sata.printscreen/Tanjug live/

Kako je saopštila premijerka Brnabić kovid propusnice odnosiće se na zatvoreni deo ugostiteljskog objekta . Ona je ujedno pojasnila da će Vlada Srbije već sutra usvojitiuredbu kojom će biti moguće da pravo lice, preduzetnik ili organizator događaja imaju pravo na ulazu u ugostiteljske objekte da uz kovid propusnice traže i dokument sa fotografijom – ličnu kartu ili pasoš, na primer.

Kako je objasnila, pri ulasku u ugostiteljski objekat, kovid redar ili inspektor će skenirati QR kod sa vašeg kovid sertifikata.

Premijerka Brnabić je takodje istakla  i da je sertifikat validan ukoliko ste preležali kovid pre 7 meseci, nakon toga, ne.

Svi gradjani koji ne žele da se vakcinišu, a žele da prisutvuju svečanostima ili pak daudju u ugostiteljski objekat mogu to učini I sa negativnim PCR testom  i negativnim  antigenskim testom, s tim što je on validan samo 48 sati.

6 comments on “Krizni štab odlučio:Od subote kovid propusnice

 1. sin anarhije

  Kao i dosad rucacu i veceracu na Platanima napolju u basti , usput gledajuci face koji sami idu dzadom i drze face mask …. nastavlja se pokusaj ispiranja mozgova ljudima koji NECE da rade nista sto drzava kaze …

  Reply
   1. sin anarhije

    Opa , tata se nasao pogodjen … sedi u podrumu do kraja ako ti je tako lepse …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.