Deca Valjeva dobijaju nova igrališta

Deca Valjeva iz dana u dan dobijaju nova, uređena, savremena i pre svega bezbedna igrališta! Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je pored borbe za dovođenje investitora, izgradnju ulica i puteva, rešavanje aerozagađenja i realizacije ostalih kapitalnih projekata, kao jedan od svojih najvažnijih zadataka naveo i uređenje dečjih igrališta, koja su godinama slabo održavana u gradu i postala su opasnost za bezbednost naše dece i ruglo grada.

Grad Valjevo iz raznih fondova konkuriše za opremanje igrališta, pa su tako sredstvima Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i grada Valjeva, u četiri valjevska naselja, „Milorada Pavlovića“, „Sretena Dudića“, Novom naselju i Naselju oslobodioci Valjeva izgrađena dečja igrališta.

Na katastarskim parcelama koje su u svojini grada Valjeva i na kojima su planirana igrališta kako bi obogatila sadržaj javnog prostora, nikla su lepa, funkcionalna i bezbedna igrališta za decu.  Reč je o tipskim dečjim igralištima, površine oko 50 metara kvadratnih, sa podlogom od livenog tartana, na kojima su postavljene ljuljaška, tobogan i njihalica cvet, a namenjena su mališanima starosti od godinu do sedam godina.

Sprave su grupisane tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Deo rekvizita je pogodan za korišćenje osobama sa posebnim potrebama, čime je ostvaren i inkluzivni karakter samog igrališta.

Igrališta su ograđena  metalnom ogradom i postavljen je mobilijar.

Vrednost radova na izgradnji i opremanju četiri dečja igrališta je iznosila 6.336.806,40 dinara sa PDV-om. Vrednost jednog igrališta je 1.584.201,60 dinara sa PDV-om.

Grad Valjevo

 

4 comments on “Deca Valjeva dobijaju nova igrališta

  1. Ja

    Nije Valjevo samo ova 4 naselja. Valjevo je i Gradac(šesta lička recimo – velika ulica). Stimulišite malo ljude da žive na rubovima grada a ne svi da trče u centar. Ionako svako normalan vidi da centar grada više nije za stanovanje od prezagađenog vazduha do užasne gužve i buke.

    Reply
  2. sin anarhije

    A sta cemo sa poparskim igralistem i sportskim terenom sa reflektorima …. pre godina iskopana rupa da skuplja kisnicu , bando obicna …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.