Bahati gradjani ponovo bacaju smeće na Kamenitovac

Ni nepunih sedam dana nakon što je grad uklonio deponiju na Kamenitovcu, neodgovorni i bahati gradjani ostavili su smeće ispod samog znaka da je bacanje smeća zabranjeno. JKP Vidrak još jednom je isto uklonio. Gradjani čak pokušali da uklone znak .

U okviru projekta koji grad Valejvo realizuje uz pomoć ministarstva za zaštitu životne sredine predvidjeno je uklanjanje čak sedam najkritičnijih depnija. Gotovo sve predvidjene deponije su već uklonjene , a trenutno se radi na uklanjanju deponije na Divčibarama.

Na ovaj način uklonjena je višedecenijska deponja na Kamenitovcu nadomak Valjeva koja je i pored postojećih kontejnera prerasla u otpad za sve vrste smeća počev od nameštaja preko sanitarija do bele tehnike.

Urbanističkim planom na ovom mestu kontejneri nikada i nisu bili predvidjeni već je u pitanju autobusko stajalište. JKP Vidrak je upravo pomenuti prostor uklanjanjem deponije priveo pravoj nameni. Postavljene su pečurke i klupe , ali i znak da je zabranjeno bacanje smeća.

„Smeće bacam gde ja hoću“

Čist i uredjen prostor potrajao je samo nekoliko dana nakon što je prostor očišćen, Smeće se najpre u manjim količinama pojavilo u livadi pored samog stajališta , a potom rasuto na stajalištu da bi na kraju bahati gradjanin ili gradjani smeće naredjali uz sam znak Zabranjeno bacanje smeća.  Korak dalje sam znak neko je pokušao da ukloni pa je sada i iskrivljen. Vrlo je moguće da su ovakvim postupkom želeli da pokažu da su van zakona da im niko ne može ništa i da će smeće bacati gde oni hoće , a ne na mesta koja su predvidjena za tu namenu.

„Na žalost već nekoliko puta smo uklanjali smeće sa te lokacije nakon što smo uklonili deponiju i uredili autobusko stajalište. Trenutno je u toku prijavljivanje gradjana naselja Belić za kante i izdjubravanje kako bi naš kamioni odnosili smeće. Ali smeće na žalost na ovu lokaciju odlažu i oni gradjani koji prolaze putem iz Valjeva i ka Valjevu i ima i onih koji će radije smeće baciti negde u prirodu nego oterati na deponiju. Ali nećemo odustati, učinićemo sve da taj prostor bude ono što i treba da bude autobusko stajalište , a ne  divlja deponija“, kaže ditektor JKP Vidrak Ksenija Badem.

Na ulazu u gradsku deponiju postavlljeni su kontejneri u koje gradjani mogu potpuno besplatno odložiti svoj kabasti otpad , ali očito takva informacija ne zanima one koji su svoje smeće ponovo doneli na Kamenitovac i šta više da bi pokazali svoju nadmoć smeće naslagali uz sam znak koji su usput pokušali i da uklone.

Grad Valjevo ima odluke o komunalnom redu i one bi trebalo da važe za sve gradjane podjednako . Grad Valjevo ima i inspekcijeske poslove , odeljenje u kome su i komunalni inspektri kojih ujedno i ima najviše. Grad Valjevo iam i komunalnu policiju . Sve ove činjenice trebalo bi da spreče situacije kakva je upravo na Kamenitovcu. Ali smeće se i dalje baca. Vidrak neprestano odnosi i sakuplja razbacano smeće , pa pravo je pitanje : Ko ne radi svoj posao?

12 comments on “Bahati gradjani ponovo bacaju smeće na Kamenitovac

 1. Dragan

  Postavite kontejner i redovno praznite. Resen problem! Ali vi hocete da naplatite mestanima uslugu i kante.

  Reply
 2. Милош Марјановић

  Redosled poteza nije dobar. Prvo prijava za odnošenje smeća uz napomenu da za mesec dana kontejnera neće biti pa tek nakon tih mesec dana skloniti isti

  Reply
 3. milena

  samo policajac iza coska pa da rebne po dzepu……ma stoka bre,tako bacaju i po sumi i po prirodi.samo to po novcaniku treba cepati

  Reply
 4. Profesor

  Kamere svuda,kao u Velikoj Britaniji,pa kad gejak izbaci dzak njegovih gov… , Kamera ga snimi,komunalna policija ili inspekcija ga nadju,rebnu jedno 100.000, da vidis Kako SE gejak nauci pravoj recimlazi I odlaganju smeca.

  Reply
 5. Na žalost

  To nisu gradjani,niti je grad za svakoga niti je svako za grad,zato više nema ni grada ni sela jer su seljaci prešli u grad a gradske porodice nestale

  Reply
 6. Zivojin

  Vidrak sklanja kontejnere i onda kuka zasto ljudi bacaju smece po putu? Pa gde da bacim ako ste odneli kontejner? Treba da idem 15km da bih bacio smece

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.