Izmenom plana komunalne izgradnje dodata sredstva za čišćenje ulica, vodovod u Žabarima

Drugom izmenom Plana komunalne izgradnje  i održavanja objekata komunalne infrstrukture  koji je usvojilo Gradsko veće,opredeljena su ukupna sredstva od 888,3 miliona dinara. Od sedam programa izmenjena su četiri uglavnom povećanjem sredstava na pojedinim aktivnostima. Vodovodnoj mreži mogu se nadati u selu Žabari jer je grad za izgradnju vodovodne mreže predvideo dodatnih 20 miliona dinara.

Za komunalnu delatnost budžetom je predvidjeno 209, 4 miliona dinra.Drugim rebalansom na poziciji komunalne delatnosti  za 2 miliona dinaraa povećana je pozicija čišćenja i pranja ulica. Dodatna sredstva obezbedjena su i na poziciji vodosnabdevanja gde je opredeljeni iznos inače 69,1 milion dinara,  u iznosu od 3 miliona dinara za rekonstrukciju vodovodne mreže u Podgorskoj ulici  kao i iznos od 20 miliona dinara za vodovod u selu Žabari, za stručni nadzor na izgradnji vodovodne mreže n Divčibrama dodata su sredstva u iznosu od 4 miliona dinara.

Na poziciji lokalni ekonomski razvoj gde su planirana sredstva  od 215,1 milion dinara program je uvećan za 2,8 miliona i odnosi se na novu poziciju iskopavanja prrivremenog kaanala u Privrednoj zoni i 5 miliona dinara  za izradu KTP za potrebe izrade nove tehničke dokumentacije (izgradnja nove aobraćajnice i regulacije reke Kolubare).

Sredstva za razvoj turizma od 1 milion neznantno su uvećana dok na poziciji zaštite životne sredine nije došlo do promena i drugim rebalansom samo je potvrdjen iznos od 37 miliona dinara.

Putna infrastruktura je najčešće ono što gradjane više zanima  pa kako se može videti u programu na ovoj poziciji budžetom su predvidjena sredstva u iznosu od 389,2 miliona dinara. Za ulaganja u drumski saobraćaj predvidjena su sredstva u iznosu od 349, 2 miliona. Značajnije izmene odnose se na povećanje sredstava za nabavku tablica za nazive ulica i kućnih brojeva  za 7,3 miliona dinara dobijenih od ministarstva lokaalne samouprave.

Rekonstrukcija asfaltiranih ulica uvećana je za 43 miliona shodno izmeni projektne dokumentacije za Ulicu Vuka Karadžića. Rekonstrukcija mostova uvećana za 1,8 miliona u odnosu na rvobitni plan  kao i projektovanje uica i parkinga za 2 miliona dinara , a odnosi se na projekat rekonstrukcije ulice Milorada Ristića.

Ostale pozicije su u ovom programu nepromenjene.

15 comments on “Izmenom plana komunalne izgradnje dodata sredstva za čišćenje ulica, vodovod u Žabarima

  1. Милс

   Брате само настави да се надаш, не зна се ни кад почиње ни кад се завршава а треба се запитати ко је осим наравно Ђиласа крив за овакво стање?

   Reply
 1. Bibili

  Cuo sam da se radi onaj put ka Divcibarama sto je obecan i to me raduje. Moracu da odem da ga isprobam kad ga zavrse.

  Reply
 2. Bobiska

  Vukovic je krenuo po gradu da radi pun gas i ja ga u tome podrzavam. On je dobar momak i ja sam uvek verovao u njega.

  Reply
  1. Cakana

   Bio je kod nas, tako dobro je nasuo, da sam sad mirna bar godinu dana, ne fuseriz vec kad sipa-sipa. Svaka mu cast, on mnogo bolje nasipa, nego ovi pre njega i bas je sposoban decko.

   Reply
 3. Merlinka

  Vidim da se krenulo po gradu raditi, a po nekim nezvanicnim informacijama bice radova dosta i po selima, to je za pohvalu.

  Reply
  1. Celavi

   Ulica Brace Nedic se radi, a nije u nju niko ulazio da radi vec 20 godina. Lepo izgleda zaista.

   Reply
 4. Ja

  E konacno je neko resio da uradi nama u Zabarima. Niko na nas nije decenijama mislio, socijalisti nas izlagali sto puta i nista, dobro je da ova vlast misli na nas.

  Reply
  1. Mile

   Ma kakvi socijalisti. To laze ne zgreva. Cim mi kaze neko da je iz sps ja odmah zamisljam kako je negde nekog izlagao. Ne drze do svoje reci. Gori su od demokrata.

   Reply
   1. Sps je zlo jedno

    Bili su mi gadni i dok su bili na vlasti, a od kad su oali sa vlasti u Valjevu smucili su mi se. Pavlovic je pokazao njihovo pravo lice.

    Reply
    1. Državni fakultet

     Jeste, Pavlovic ih besplatno poducava politici. Mozete samo da njistite kao Laza. A i nije cudo , sa svim tim kupljenim i falsifikovanim diplomama.

     Reply
 5. Dusanka

  Zabari mozda i dobiju vodovod. A mi iz grabovice treba da dobijemo sugu da bi neko reagovao. Nemamo vode vise od 3 meseca i nikoga nije briga.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.