Igrači Valisa doneli evropsko zlato u Valjevo

Valjevo ima razloga da bude ponosno – Vaterpolisti Valisa osvojili su evropsko zlato nastupom u reprezenatciji Srbije u juniorskoj kategoriji.

„Ovo je zlatna godina za naš vaterpolo gde su naši seniori odbranili titulu u Tokiju , pre toga u Riju, a naši stariji seoniri svetski prvaci. Na njih su se nadovezali juniori i mednju njima naši vaterpolisti Petar Stanić i Aleksandar Kovačević“, rekao je predsednik kluba Nebojša Stojaković.

Petar Stanić vaterpolo trenira od drugog razreda osnovne škole i kao i Aleksandar učenik je Tehničke škole. „Najteže je bilo na početku da se naviknemo na temperaturu, toplo je jako, ali i to se sredilo. Bilo je problematično oko Gruzije i Grčke u grupi , ali je zato u polufinalu i finalu sve došlo na svoje . Igrali smo smireno i staloženo i naravno sve pobedjivali. Malo smo zazirali od Madjara jer su nas ranije pobedjivali i sa njima smo igrali kao da nam je poslednja utakmica i uspeli smo“, kaže Petar o nastupu u reprezentaciji i prvenstvu .

Prvi put oba igrača nastupili su za reprezentaciju pre dve godine . Aleksandar Kovačević s ponosom ističe osvajanje evropskog zlata na Malti. „Finale je samo po sebi jedno od najlepših osećaja u mom životu do sada. Svaki gol, svaki odbranjen šut , sve je doprinelo tom zlatu . Svaka ta situacija je dodala po još malo adrenalina i uspeli smo da osvojimo zlato. Nismo to očekivali“, kaže Kovačević.

Održavanje koncentracije i fokus na igri doprineli su najboljem mogućem rezultatu uz maksimum svakog igrača. Svoj maksimum najavljuju i igrači seoniorskog tima koje očekuje nastip u Super ligi.

„Imamo dva vaterpolo kluba, nastupamo za reprezentaciju, igramo u Super ligi , ali nemamo zatvoreni bazen. To je ono što je potrebno i nama i gradu. Zatvoreni bazen bi nam mnogo značio“, tvrde vaterpolisti.

Šampione Evrope, reprezentativce juniorske vaterpolo ekipe Srbije Petra Stanića i Aleksandra Kovačevića,  primio  je I gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Gradonačelnik Gojković je mladim vaterpolistima čestitao veliki uspeh u ime grada i u svoje ime i poželeo im puno uspeha u budućoj sportskoj karijeri i u životu. On je poručio da je gradu stalo da što pre stvori bolje uslove za bavljenje vodenim sportovima. U tom smislu je neophodno rekonstruisati podlogu na bazenu u Petnici, kako bi sportisti Valjeva, ali i brojni posetioci bazena bili bezbedni prilikom korišćenja bazena, naročito u zimskoj sezoni kada se postavlja teška konstrukcija koja nosi balon.

Vaterpolistima se u ime kluba , ali i svoje lično ime zahvalio i Stojaković istakavši da su oni zaista primer za sve ne samo za decu vaterpola.

1 comment on “Igrači Valisa doneli evropsko zlato u Valjevo

  1. Ivan

    Svaka cast momcima !! Da im treneri nisu u stranci i da ne ljube noge nasem gradonacelniku zato sto preko valisa cenzurisano pare iz budzeta za sport verovatno ih gradonacelnik ne bi ni pozvao …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.