Abro fest po šesnaesti put

Ovogodišnji „Abro fest“ održaće se po šesnaeseti put u produkciji Gradskog pozorišta „Abrašević“ u saradnji sa Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva. 

U okviru „Abro festa“ najpre u petak, 24. septembra biće upriličena premijera našeg Gradskog pozorišta  „Mrešćenje šarana“ po tekstu Aleksandra Popovića. U nedelju, 26. septembra na repertoaru je predstava pozorišta „Promena“ iz Novog Sada, „Ručni rad“, pisca Žan Kloda Danoa. Dan kasnije se nastavlja plodonosna saradnja sa beogradskim Fakultetom dramskih umetnosti… 

Predstava „Kavkaski krug kredom“ Bertolda Brehta je dobila „Gran pri“ i proglašena najboljim ostvarenjem na evropskom festivalu održanom u Moskvi !  Tradicionalna pozorišna dogadjanja biće završena 30. septembra još jednom premijerom Gradskog pozorišta „Abrašević“ po kultnom pozorišnom tekstu „Profesionalac“,  Dušana Kovačevića.

Sve predstave će biti odigrane na velikoj sceni ovdašnjeg Centra za kulturu sa početkom od 20 sati. Obavezne su maske i propisana fizička distanca, a kapacitet gledališta je zbog epidemioloških mera smanjen na ispod 50 % . 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.