DSS: Zlatno doba koje ne osećamo

GO DSS izdao je saopštenje u kom navodi da je stanje grdske infrastrukture katastrofalno. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Što se tiče lokalne putne  infrastrukture u gradu Valjevu, blago rečeno, ona je u katastrofalnom  stanju, tako reći postoje ulice u gradu koje su do te mere devastirane da je gotovo nemoguće voziti po njima, a da se neošteti  vozilo . Na mestima su perforacije na asfaltnoj podlozi veće od površine od jednog kvadratnog metra i dubine po 20-tak centimetara kao i  kolotrazi visine do 25 centimetara na pravcu (duple trake) Valjevo –Beograd. Takođe gotovo svaka gradska ulica je prekopavana više puta zbog havarija na vodovodnoj cevnoj invrastrukturi, a posle nevešto reparirana i na tim mestima su ostale naslage asvalta u vidu manjih „brda“.

Sva pažnja je usmerena verovatno na gradnju takozvane brze sobraćajnice Valjevo-Lajkovac u dužini od nepunih 16 kilometarakoja će nas punioce-obveznike državnog budžeta koštati neverovatnih 158 miliona evra (9,87 miliona po kilometru), naravno gle čuda, izvođači rade bez tendera-po „burazerskom dogovoru“ naravno sa Kineskom firmom????

A šta reći o seoskoj putnoj infrastrukturi ? Ništa, jer je nema (malo nasipanja kamene podloge uoči svakih izbora, ali samo onima koji glasju“ kako  treba“).

Takođe ni elektro mreža (infrastruktura) nije u boljem stanju,  šta više u još gorem. Poznato je da su okolna Valjevska sela (Pričević,Tupanci,Stave,Bukovica,Miličinica….) danima ostajali i ostaju  bez električne energije u kontinuitetu po  76 sati i da su meštani prinuđeni da protestuju i blokiraju putni pravac  Valjevo –Loznica jer nemaju eklektričnu struju u 21 veku. Usled „zlatnog doba“,prosipaju mleko u otkupu i sezonsko voće , bacili su zalihe  hrane iz zamrzivača….nemaju vodu jer ne mogu pumpe da rade bez električnog napajanja i slično.

Valjevo je bilo „ekološka bomba“, a sada je“ atomska ekološka bomba“.

Deponija smeća dostigla je visine našeg Medvednika (ogromne količine metan gasa u svakom trenutku mogu da detonirajui zapale kao u Vinči), deponija je skoro zatvorila prirodno korito reke Kolubare , što znači poplava u najavi , a takođe se oseća  neizdrživ neprijatan miris (smrad) skoro do centra grada, stanovništvo u prigradskim naseljima oko deponije nesme da otvori prozore na svojim kućama…

Katastrofalno zagađenje vazduha u gradu ništa novo, pa čak ni registar velikih zagađivača nije završen, a sezona grejanja je na „pragu“, a mi neznamo ni ko su nam zagađivači vazduha -da nije žalosno bilo bi smešno.

Istražne bušotine Rio Tinta poznato je da postoje , ali se mudro ćuti i skrivaju informacije o njihovim lokacijama u donjem toku Kolubare na pravcu Beloševac –Divci.

Sve u svemu živimo u zlatnom dobu, ali mi to neosećamo!!!

GO DSS VALjEVO

5 comments on “DSS: Zlatno doba koje ne osećamo

 1. ekonomista

  Sve u svemu živimo u zlatnom dobu, ali mi to neosećamo!!!

  Pa naravno da ne osećate kad niste Vi na vlasti……
  Ako ikada Vi ponovo dođete na vlast osetićete i Vi zlatno doba…..

  Reply
  1. Doktor

   Poštosi ti ekonomista sa Sega mege,koliko je ulje ,gorivo i pedeve bilo pre deset godina..

   Reply
   1. ekonomista

    Dragi moj vrlo pismeni Doktore,
    znam da ti to deluje neverovatno, ali, PDV je isti bio, cena ulja skoro ista (zavisi gde kupuješ), a gorivo je (nadam se da znaš) berzanski artikal, pa se u skladu sa tim i cena menjala………
    Pozdravi, molim te i ostala dva člana tvoje stranke. Zbog stručnosti i pismenosti i prolazite tako na izborima

    Reply
 2. Dragana Hajdin

  Ekonomista je baš ovo lepo rekao, svaka čast….svaka od partija koja nije na vlasti je „baš utučena“…pa kako i ne bi bili kada nikakve koristi nemaju, a znaju ako su ikada bili kako je lepo kada si na vlasti, a ja kao običan građamim i kao neko ko nikada nije bio član ni jedne partije mogu da kažem da ja primećujem pozitivne promene u Valjevu i u okolini, a da ima i negativnih, pa to je sigurno. Da li je vlast savršena, pa nije, ali koja jeste. Uvek će biti onih kjima ne odgovara onako kako jeste i onima kojima je baš super kako jest, samo zavisi sa koje strane si „durbina“ kojim gledaš na ono što se dešava. Ako želiš da vidiš samo mane onda je ovaj tekst tačan, ali ako želiš da budeš objektivan pa moraš onda izneti i nešto pozitivno, ali ako to radiš sa pozicije stranačkoginteresa, stranke koja nije na vlasti, pa onda je ovaj tekst sasvim realan, ali za njih ne za obične građane. Da ovo čita neko ko nema veze sa Valjevom i ko nikada nije bio tamo sigurno bi pomislio da je Valjevo jedna kasaba koja još nije izašla iz 19 veka, ako je i dotle dobacila….Baš vam „hvala“ što ovako ispljuvaste grad.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.