Trebinje grad u gostima

Na ovogodišnjim 34. Tešnjarskim večerima, predstavnici grada Trebinja imaju priliku da predstave svoju turističku ponudu, ali i da upoznaju Valjevo i turistički potencijal Divčibara.

Tim povodom, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, direktorka Turističke organizacije Valjeva Ana Marković i član Gradskog veća zadužena za turizam Dragana Terzić, ugostili su predstavnike grada Trebinja.

Gradonačelnik Lazar Gojković i zamenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković, razgovarali su o nastavku saradnje ova dva grada, s obzirom na to da je Valjevo treći grad sa kojim je Trebinje uspostavilo zvaničnu saradnju u oblasti turizma. Protokol o saradnji Valjeva i Trebinja su početkom juna ove godine potpisale direktorke dve turističke organizacije – valjevske Ana Marković i trebinjske Mirjana Putica, koja je takođe danas došla kao predstavnik Turističke organizacije Trebinja. Protokol je potpisan sa ciljem unapređenja saradnje u oblasti turizma, zajedničke turističke promocije, saradnje na  projektima, zajedničkim nastupima na međunarodnim i domaćim sajmovima, kao i bolje povezanosti turističkih agencija.

„Ovogodišnje Tešnjarske večeri su prilika da kao grad u gostima predstavite građanima Valjeva sve one lepote koje poseduje Trebinje i da zajedno dogovorimo buduću saradnju na brojnim poljima“, naglasio je gradonačelnik Gojković.

“Razmenili smo primere dobre prakse, pozitivna iskustva i ono što je najvažnije definisali korake za buduće zajedničke projekte iz ovih oblasti. Jedan od njih će sigurno biti projekat ‘’Hercegovačka kuća’’, koji je u Trebinju zaživeo 2017. godine. Zaista mislimo da Valjevo na ovaj način može ruralni razvoj da poveže sa turističkom ponudom, da je unapredi i obogati kroz brendiranje autohtonih proizvoda, a to u velikoj meri može doprineti razvoju poljoprivrede, povećanju prihoda poljoprivrednih proizvodjača i boljoj budućnosti ruralnih područja” rekao je Dražen Bošković, zamenik gradonačelnika Trebinja.

Građani Valjeva su imati priliku da tokom vikenda probaju specijalitete etno trpeze, ali i da upoznaju turističku ponudu grada Trebinja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.