Radovi na trim stazi i košarkaškom terenu

Krajem prošle nedelje u parku Pećina počeli su radovi na trim stazi. U toku je priprema za izlivanje betona, nakon čega će se uraditi završni radovi, odnosno tartan u dva sloja, ukupno 16 milimetara crnog i crvenog sloja tartana, što, po rečima Vladimira Miškovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport, ukazuje na to da će trim staza biti odličnog kvaliteta. Vrednost radova na stazi dužine 682 metra i širine 1,5 metar, iznose oko 7,4 miliona dinara.

“S obzirom na to da je park Pećina izuzetno popularno mesto, naročito u letnjem periodu, ovo je staza koju koriste svi, ne samo profesionalci, već i rekreativci, najmlađi uzrast, ali i stariji. Sa ovim će se na jednom ovako divnom mestu kao što je park Pećina dobiti jedna potpuno nova sportska Celina. Ono što je bitno napomenuti je da će podloga koja bude postavljena na toj stazi biti najkvalitetnija. Valjevo nema puno terena koji su kvalitetno urađeni, a mi ne želimo da se samo kaže da radimo, već da to što bude urađeno bude zaista reprezentativno”, naveo je Mišković uz napomenu da je rok za završetak radova mesec dana.

Osim radova na trim stazi na Pećini, ovih dana nastavljeni su i radovi na rekonstrukciji otvorenog košarkaškog terena. Prošle godine urađena je nova betonska podloga koja je presvučena poliuretanskom podlogom, postavljeni su novi koševi i te radove je finansiralo Ministarstvo omladine I sporta sa 7,5 miliona dinara. Za nastavak radova, u budžetu grada predviđeno je oko osam miliona dinara.

“ Biće završene tribine, velika ograda oko tribina i osvetljenje. Dobićemo još jedan divan objekat koji će moći da koriste svi sugrađani. Rok za završetak tih radova je dva meseca i sa ovim terenom park Pećina zaista dobija jednu novu sportsku dimenziju. Meni je zadovoljstvo da smo u ovoj godini, u kojoj je bilo puno problema po pitanju budžeta, uspeli da uradimo značajne stvari po pitanju sportske infrastructure, a pre svega da smo uspeli da napravimo kvalitativan pomak. Siguran sam da je trim staza kvalitativan pomak, siguran sam da je otvoreni teren, a da nisu samo betonski i asflatni tereni, kvalitativan pomak, da je enertgetsko uređenje Partizana , značajna investicija delom finansirana od države, a većim delom iz budžeta Grada, takođe kvalitativan pomak. Time se ne zaustavljamo, već nastavljamo dalje. Pripremljeni su projektni zadaci za raspisivanje javne nabavke za projektovanje unutrašnjeg uređenja hale Partizan. Čim se završi letnja sezona na bazenima krećemo sa jednom opsežnom rekonstrukcijom zamene betonskih ploča, a spremamo i neke projekte za bazen za narednu godinu”, najavio je Mišković.

9 comments on “Radovi na trim stazi i košarkaškom terenu

 1. Gologlavac

  Lepo sto se radi trim staza. Hoce li neko i kad odgovarati za stazu koja je uradjena pre dve-tri godine i koja je sad smaknuta. Nismo mi toliko bogati da stazu radimo svake druge-trece godine. Nevalja nikako.

  Reply
  1. Radite samo

   Bitno da se radi. Ne pita niko ni sto su neke ulice po gradu radjene „na divlje“ bez resenih imovinsko pravnih odnosa za vreme socijalista u direkciji, pa ce to doci na napltu kad tad, nazalost.

   Reply
 2. Риста

  Сјајно, може се Ваљево похвалити да нема ни једну бициклистичку стазу на територији целе општине.

  Reply
 3. Pera

  Ovo može samo u Valjevu ??? Da se čovek sit ismeje i na kraju pobesni !
  Predve godine je Gvozdenović asfaltirao ovu stazu sa skoro 20 sm asfalta ???. Totalno bespotrebno, jer na trim stazi nema ni betona ni asfalta.
  Sada se skida asfalt i stavlja tartan ??? Pa ko je ovde lud !!!
  Verovatno neko njihov (SNS) ima na zalihi tartan ?

  Posadite bre neko drvo !!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
  1. Goran Markovic

   Podrzvam sve sto se uradi dobro za grad i posebno se obradujem kada je u pitanju sport { da podsetim kako je to lepo izgledao Student i
   podloga koje nazalost sada bukvalno nema }.Moramo priznati da je tartan bolji od betona ili asfalta , ali avaj veliki igrac gvozdenovic uradio je to dobro ali ne znam za koga sto se tice podloga i svega sto prati ovaj deo i oko staza i oko igralista i setimo se ko je ovo radio koja firma i mnogo toga , e da je tada reagovala Policija i Tuzilastvo jer po mojim saznanjima i sumnjama neko se tu debelo ugradio.Ne bih da vredjam ovog gospodina koji se bavio sportom i njegovo umece oko radova ali ovo je idealno mesto za mlade i sve ljubitelje kosarke i trcanja – kretanja po stazama da uzivaju -uzivamo .Nadam se da ce neki nadzorni organ koji bude kontrolisao strogo povesti racuna sta podpisuje jer se savki dan prate radovi .Nisam video i procitao ovde ko je izvodjac radova!!

   Reply
  2. Pera

   Čitav ovaj mod tekst je pogrešan : „Predve godine je Gvozdenović asfaltirao ovu stazu sa skoro 20 sm asfalta ???. Totalno bespotrebno, jer na trim stazi nema ni betona ni asfalta.
   Sada se skida asfalt i stavlja tartan ??? Pa ko je ovde lud !!!“
   Mislio sam da se radi o asfaltiranoj stazi na Pećini. Ustvari radi se o maloj stazi oko dečijeg igrališta(parkica). Mislim da je i ovo nepotrebnp !!!
   Ostali seo teksta stoji.

   Reply
 4. Meda

  Pomoćnik pomoćnog trenera,iliti dodavač lopti košarkašima na utakmici,govori o investicijama?Gde je ovaj čovek radio,koje iskustvo ima?Ljudi,šta je ovo,zona sumraka?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.