Popović : Vidi se da nešto ne štima – Ulica i SPS

Novi projekat za Ulicu Vuka Karadžić još jednom je bio tema konferencije za novinare odborničke grupe SPS-JS . Ipak ni na ovoj konferenciji nije se pojavio šef odborničke grupe socijalista Djordje Pavlović. „Vidi se da nešto ne štima, šta se dešava u SPS-u nisam ovlašćen da govorim“, rekao je Dragan Popović koalicioni partner socijalista na pitanje Vamedie zašto konferenciji ne prisustvuje i Pavlović?

Nakon što je na prethodnoj konferenciji za novinare Dragan Popović iz Jedinstvene Srbije izrazio razočarenje zbog načina na koji je glasao o izboru za počasnog gradjanina šef odborničke grupe SPS-a Djordje Pavlović, na novoj konferenciji Pavlovića koji se ranije pojavljivao na ovim konferencijama nije bilo.

Vamedia je s obzirom da se u pozivu jasno navodilo da se radi o konferenciji koalicije SPS-JS upitala Popovića gde je gospodin Pavlović i čija je zapravo konferencija u pitanju?

Popović je na to odgovorio: „Bravo, ovako iskreno. Što se tiče gospodina Pavlovića ovo je treća konferencija kojoj on ne prisustvuje. Šta se dešava u SPS-u, još uvek nisam ovlašćen da ja govorim u njihovo ime. Mi smo i dalje u koaliciji i dalje sve je onako kako je bilo i ranije, on je šef odborničke grupe, ja sam zamenik. Još me niko nije lično obavestio niti smo imali sastanak da bi mogao reći to je tako. Ovo , objektivno, vidi se da nešto ne štima. S moje strane je sve isto kao što je ranije bilo.Koalicija postoji“.

Za konferencije Popović kaže da postoji dogovor da se svakog uorka u 11h održavaju konferencije zbog čega je zakazana i sala za svaki utorak i da svi odbornici mogu da se obrate gradjanima. „Ja nemam nameru nikoga da obaveštavam. Niko ne obaveštava mene , ne obaveštavam ni ja nikog , mislim da vam je sve jasno. Koalicija postoji , a ne odlučujemo o njoj mi ovde, već u Beogradu gde su potpisali koalicioni sporazum i sve ostalo.Tako da ja ću i dalje držati konferencije , a Pavlović mora da kaže i Vama i gradjanima zašto se ne pojavljuje. Ja da pitam nekog ne pada mi na pamet!“

Sve o projektu za ulicu neka istraže policija i tužilaštvo

Podsećajući da je Izvršna vlast u Valjevu je naručila i platila dva projekta za rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića, zamenik šefa odborničke grupe SPS JS Dragan Popović kaže da je bilo za očekivati da ukoliko je već jedan projekat plaćen isti sada bude i realizovan.

Međutim, kako kaže, desilo se nešto suprotno i neočekivano pri čemu je  lokalna vlast odustala od postojećeg projekta i platila je novi u vrednosti od 787.000 dinara bez PDV-a nakon sprovedene nove javne nabavke. 

„Dakle, vlast u Valjevu je povukla nerazuman, nejasan, nelogičan, neracionalan,  potez. Pri tom, sve postaje mnogo ozbiljnije kada se ima u vidu da nijedan organ grada nikada nije doneo zvaničnu odluku da se ignoriše projekat koji već postoji i koji je plaćen parama građana Valjeva. Prema tome, ponovo se iza svega krije nečija samovolja koja debelo košta Valjevke i Valjevce, jer ovde mora biti razjašnjeno osnovno pitanje: Šta je pravi razlog za odustajanje od prvog projekta i plaćanje drugog projekta za rekonstrukciju iste ulice, jer upravo od odgovora na to pitanje zavisi čija je odgovornost za štetu u visini od 20.000 evra koja je naneta budžetu grada Valjeva? Preciznije, neko mora biti odgovoran za plaćanje drugog projekta: ili je kriva prošla vlast što je bacila pare za prvi projekat koji je neupotrebljiv pa je zbog toga morao da se radi drugi projekat ili je kriva sadašnja vlast što je naručila i platila drugi projekat iako je već imala valjan prvi projekt koji je samo čekao na raspisivanje tendera za izbor firme koja će po njemu izvoditi radove na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića“, rekao je Popović.

On je naveo da je prvi projekat prošao niz filtera od strane zaposlenih u upravi pa i da ostaje otvoreno pitanje :“Kako je moguće da isti službenici koji mahom godinama rade isti posao znaju danas ono što nisu znali do pre samo godinu dana? Svakako, to neznanje ih mora koštati matrijalne i svake druge odgovornosti, ukoliko se ispostavi da je prvi projekat manjkav.Sve prethodne nejasnoće, rađaju ozbiljnu sumnju da nisu čista posla kada je u pitanju rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića koja je žila kucavica u gradu. Zbog toga  je naša odbornička grupa već inicirala odgovarajuće postupke pred nadležnim organima. Svakako da javnost ne bi lupala glavu, razrešenje ove celokupne dileme je zatraženo od PU Valjevo i Osnovnog tužilaštva u Valjevu koji su sada na potezu“.

Popović je potom objasnio i da konačno moraju odgovornost da snose i zaposleni u odeljenjima infrastrukture i urbanizama: „Pa ovi sa prvog sprata ne znaju ništa o projektima, nije im to ni posao, mi plaćamo ljude u ova dva odeljenja da rade kao stručnjaci. Jednom mora neko da odgovara za svoj rad odnosno nerad“.

22 comments on “Popović : Vidi se da nešto ne štima – Ulica i SPS

  1. Ne dirajte Popa

   Pavloviću Djoko mog’o si se lepo potpisati. 😂 Da nije Popa ne biste imali čoveka da se javi za reč, pošto te ovi ostali odbornici očigledno kuliraju.

   Reply
  1. Drugovi fajront

   Ceo grad to zna, samo oni nekim nastupima u skupstini i to par njih, gotovo sve spalo na Pavlovica, da prikaze kako su ozbiljna stranka, a odbor im se raspao nacisto i ceo grad prica o tome da su cak neke druge opozicione stranke jace od njih sad i da im se ne pise dobro na sledecim izborima.

   Reply
  1. Moze biti samo jedan Djoka

   Djoka Milanovic deluje kao da vam je izasao, iz stranke, ali sudeci po njegovim fb statusima, mogao bi nakon obilazenja manastira, ponovo da vam uleti Pavlovicu. Cujem da on sprema cistku u odboru.

   Reply
  2. Amater iz hobija malo

   Dosadni ste vise sa tim sps Djokama! Blam me sto sam i glasao za njih, bolje da sam pojeo listic prosle godine i to bez da solim!

   Reply
 1. Патриота

  У спс ништа не штима, то је поента. Чујем недељама у назад да се распадају, да чланови беже, растурају партију, али ми не смета то, добијају шта су заслужили за све ове деценије.

  Reply
 2. Dama bez blama

  Pukla tikva? Pa ti se vrati naprednjacima Popovicu, ti si i bio njihov clan dugo godina.

  Reply
 3. Geometar

  Očigledno je za prvog Đoku od one tri na sednici pomenute Đoke, Pavlović ispao iz trke i onda se i ne trudi više. Mada očekujem da će kod sps-ovaca da bude tek cirkus.

  Reply
  1. Ne vadim 3

   Ma nije on ni imao sanse, ostale Djoke su vece od njega u sps-u i on tu jednostavno decko nije imao sanse. Generalno se trudio, ja to postujem, ali sta da se radi, porasce valjda i ovaj Djoka.

   Reply
 4. Analitičar

  Tek će da vam ne štima nakon sledećih izbora. Ta koalicija će se boriti za cenzus na sledećim izborima, to znate, pa vršite pritisak organizovanjem „spontanih“ protesta, kzn, podvalama i svačim nečim samo da biste ušli u vlast, jer bez vlasti ne možete glasove da ubirate, pa ćete tek cenu loše politike platiti na sledećim izborima.

  Reply
 5. Seljak

  Video Pavlovic da ste smorili narod sa tim konferencijama i da vam vise potezi stete, nego sto koriste.

  Reply
 6. BRAT ĐURA

  OPET OVAJ POP,PA KOGA BRIGA ŠTA TI ČITAŠ,A I DA PROČITAŠ NISI SPOSOBAN.DA STE VI NOVINARI SLOŽNI,PA DA SE NEPOJAVITE U SALI,BILO BI MU JASNO DA NIKOME NIJE BITNO ŠTA ON TARABUNJA.PAVLOVIĆ JE BAR ŠKOLOVAN ČOVEK,PA SE NA VREME DISTANCIRAO…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.