Povećana sredstva za mlade poljoprivrednike

Sredstva za podršku mladima u ruralnom području uvećana su za 5 miliona dinara, odlučilo je Gradsko veće. Razlog donošenja ove odluke je povećan broj zahteva mladih poljoprivrednika.

Realizacijom mera Programa podrške za sprovojenje poljoprivredne politike ove godine obuhvaćena su čak 63 mlada poljoprivredna proizvodjača. “ Zatražili smo da se sredstva na ovoj poziicji povećaju jer je jako veliki broj mladih poljoprivrednih proizvodjača pokazao interesovanje za ovu meru , značajno više nego što smo sa opredeljenim novcem to mogli realizovati. Prvobitno smo na ovoj poziciji predvideli 10 miliona dinara”, obrazložio zahtev preduzeća Agrorazvoj  na sednici Veća, Goran Marjanović. 

Gradsko veće donelo je odluku da se za ovu meru podsticaja mladima opredeli još 5 miliona dinara.

Kako je objašnjeno uslov za dobijanje ovih subvencija bio je da se radi o poljoprivredniku mladjem od 40 godina sa adresom stanovanja na području valjevskih sela. Agrorazvoj je subvencionisao 70% cene traženih mašina ,a po iskazanom interesovanju podeljeni su  grajferi koji su i najskuplje poljoprivredne mašine, zatim balerine, tarupi, kosačice, freze.

Odlukom o obavljanju poslova sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, predviđeno je da poslove sprovođenja na teritoriji grada Valjeva u 2020. godini obavlja „Agrorazvoj – valjevske doline“ d.o.o. Valjevo. Sredstva su relizovana u skladu sa „Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Valjeva 2020. godinu“, koji je usvojila Skupština grada Valjeva. Ukupna planirana sredstva za sprovođenje Programa – podsticaja u poljoprivredi za 2020. godinu od 49.500.000,00 dinara su realizovana u iznosu od 48.426.281,69 dinara, što je realizacija od 97.83%, što je Gradsko veće ocenilo kao značajan rad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.