Gradsko veće : Mere zapošljavanja za 60 lica

Gradsko veće  je usvojilo program Lokalnog plana zapošljavanja koji će ove godine obuhvatiti 60 lica u okviru tri programa.

Za realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja ove godine biće utrošeno iz budžeta 15 miliona dinara , a sredstva će biti iskorišćena za realizaciju tri programa i to :

-Stručna praksa – daje se mogućnost nezaposlenim licima da steknu praktična znanja za samostalan rad u struci, i to sa sedmim stepenom stručne spreme 10 lica, Šestim stepenom stručne spreme 5 lica i sa završenom srednjom školom 5 lica, sve ukupno 20 lica za program stručne prakse.

-Subvencije za novootvorena radna mesta podrazumevaju finansijski podsticaj u jednokratnom iznosu poslodavcima iz privatnog sektora i to za deset lica po 250 000 dinara, sve ukupno za ovu meru 2,5 miliona dinara.

-Subvencije za samozapošljavanje usmerene su na nezaposlena lica, koju može da ostvari pod uslovom da je prijavljeno na evidenciju nezaposlenih NSZ, da je završilo obuku za razvoj predzetništva po planu NSZ ili odgovarajuće organizacije. Za ukupno 30 lica opredeljeno je jednokratno po 250 000 dinara što je u zbiru 7,5 miliona dinara.

Broj nezaposlenih lica u Valjevu na dan 31.12.2020.godine bio je 4 193 lica. Prosečna ostvarena zarada u Valjevu u 2020. godini iznosila je 53 546 dinara.

2 comments on “Gradsko veće : Mere zapošljavanja za 60 lica

 1. Миле

  Јел то 60 радника који су требали да се запосле код немачког инвеститора?

  Reply
 2. Милош Марјановић

  je li javio neko ekipi iz Sive zgrade da postoje i novi stepeni visokog obrazovanja, pa zadnjih 16 godina recimo??!!
  Sa ovim konkursom jedino će moći da konkurišu lica koja su diplomirala do 2003.godine. Ostali, niste zanimljivi

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.