Mionica potpisala ugovor vredan 1,2 milijarde dinara

U Mionici će početi izgradnja kanalizacione mreže i centralnog prečistača otpadnih voda. Ugovore o izvođenju radova vrednih 1,2 milijarde dinara, što predstavlja najveći investicioni poduhvat u istoriji Mionice, potpisali su u Vladi Srbije ministar za infrastrukturu Tomislav Momirović i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković i Tomislav Momirović

“Sa gotovo 1,2 milijarde dinara koje investira Vlada Srbije, mi ćemo u kratkom roku od tri i po godine izgraditi ono što u Mionici nije izgrađeno za prethodnih 100 godina”, rekao je nakon potpisivanja ugovora predsednik opštine Mionica Boban Janković

Ugovorima je precizirano da će u narednih 39 meseci biti izgrađen prečistač otpadnih voda i mreža fekalne kanalizacije u dužini od 10,5 kilometara, koja će obuhvatati sva naselja u opštini Mionica koja do sada nisu imala kanalizaciju: Jasenje, Divčibarski put, Brežđanska, Kovačevića put, Tešanovića put, Kneza Grbovića krak, Kevića sokače, deo Aleksandra Obrenovića, Dragojevića strana, Milana Stanišića, Obilaznica, Đurđevića sokak, Novakovići sokak, Pajići sokak, Jevtovića sokak, Antonijevići sokak, Valjevski put.

“Ugovori koje smo potpisali danas predstavljaju istorijski trenutak za Mionicu. Ulaganje naše države od 1,2 milijarde dinara u našu opštinu predstavlja investicioni preporod Mionice. Vrednost ova dva ugovora prevazilazi iznos tri godišnja budžeta naše opštine. Sa gotovo 1,2 milijarde dinara koje investira Vlada Srbije, mi ćemo u kratkom roku, od tri i po godine, izgraditi ono što u Mionici nije izgrađeno za prethodnih 100 godina. Proširićemo kanalizacionu mrežu i izgraditi centralne prečistače otpadnih voda. Osim što ćemo zaštititi prirodu naše prelepe Mionice od zagađenja, unapredićemo život naših stanovnika, jer nijedna kuća u varoši i Banji Vrujci više neće imati septičke jame, niti će imati trošak njihovog pražnjenja i dezinfekcije. Sve to nam omogućuje da unapređujemo razvoj Mionice kao ekološke turističke destinacije”, rekao je Janković.

Potpisivanje ugovora

Janković naglašava da je za Mionicu izuzetno važno što je uključena u investicioni program predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Srbija 2025“.

“Zahvaljujući naporima predsednika Vučića i Vlade Srbije Mionica je u prethodnih šest godina uspela da se izbori za realizaciju velikog broja važnih projekata. Rekonstruisali smo naše škole i vrtiće, saobraćajnu infrastrukturu, Dom kulture, izgradili Halu Sportova. Gradićemo Kuću Kolubarske bitke, jedan od najznačajnijih kulturnih projekata za našu opštinu. Rekonstruišemo stare i gradimo nove puteve. Otvorili smo fabriku i zaposlili ljude, a pregovaramo i sa novim investitorima. Mionica će zahvaljujući podršci države za nekoliko godina postati razvijena varoš s odličnim uslovima za život svakog našeg stanovnika i sa fantastičnim perspektivama za razvoj u budućnosti”, rekao je Janković.

Očekuje se da radovi počnu do kraja godine, a izvođač je renomirana kineska kompanija China road and bridge corporation.

3 comments on “Mionica potpisala ugovor vredan 1,2 milijarde dinara

  1. Pera

    Mionica može a Divčibare ne može ???

    Imaju li oni stida i srama ? Ne postiji u ovoj zemlji samo UB i MIONICA !!!

    Da se čoveku smuči 🙁

    Reply
  2. Jašta More

    Ha ha neverovatnio omalovažavanje Valjeva,trpanje u dva sela ub i mionica bez nekog valjanog razloga.To je praksa svih ovih godina nijedan jedini dinar cent banku nisu ulozili u Valjevo grad se obilazi u sirokom luku.Zanimljivo to nikome ne smeta i sto rece Pera muka mi povraca mi se al stvarno !!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.