Za slavlje i zdravlje

      3 коментара на Za slavlje i zdravlje

Preko 70 programa na preko dvadeset lokacija u gradu biće održano u okviru ovogodišnjih 34. po redu Tešnjarskih večeri koje će od 6. do 12. avgusta biti realizovane pod sloganom „Za slavlje i zdravlje” pod pokroviteljstvom Grada Valjeva.

Manifestacija formalno počinje sutra kada će vaterpolisti Vaterpolo kluba „Valis” Valjevo, koji će u predstojećoj sezoni nastupati u Superligi i koji na najbolji način prezentuju naš grad, podići zastavu Tešnjarskih večeri u 20.30 sati kod spomenika Vojvodi Živojinu Mišiću, a svečano otvaranje će uslediti na plato ispred Centra za kulturu gde će se prisutnima u 21 sat obratiti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, nakon čega će uslediti koncert Leksington benda.

Nemanja Rasulić, Nenad Patijarević i Veseljko Belušević

“Koncepcija ovogodišnjih Tešnjarskih večeri ostaje dosledna duhu tradicije i biće to spoj modernog, tradicionalnog i staročaršijskog koncepta. Program ostaje dosledan u smislu kvaliteta, na kraju svakako i kvantiteta, različitosti, raznovrsnosti i prilagodljivosti svakom uzrastu i svakoj kategoriji. Od svega po malo, za svakoga po nešto! Preko 70 programa besplatnog karaktera biće održano na više lokacija u gradu. Sve ustanove kulture uzele su učešće u realizaciji ovogodišnje manifestacije sa svojim programima, što je pohvalno, kao i veliki broj pojedinaca, fizičkih lica, udruženja i drugih privrednih subjekata – poručio je predsednik Saveta festival i direktor Centra za kulturu Nemanja Rasulić i poželeo Gradu, građanima Valjeva, susedima, ustanovama kulture i drugim subjektima srećne i uspešne Tešnjarske večeri i lep provod.

Umetnički direktor programa Veseljko Belušević konstatovao je da je ovogodišnji slogan manifestacije „Za slavlje i zdravlje” na valjan način govori kako su se pripremali za programe i u kom duhu žele da se Tešnjarske večeri realizuju.

Veseljko Belušević, umetnički direktor festivala

“Uz tradicionalni tim Centra za kulturu Valjevo, koji godinama priprema najveći broj programa, učešće u mnaifestaciji uzelo je preko 25 ustanova, udruženja, sportskih klubova, pojedinaca, umetnika i svih onih koji su na bilo koji način izrazili želju i mogućnost da se nađu u ovih preko 70 programa. Ima preko dvadeset lokacija na kojima će se programi odvijati. Istakao bih programe koji će odvijati na glavnoj odnosno Letnjoj pozornici ispred Centra za kulturu i to su koncerti Leksington benda, Bajage i instruktora, Valjevskih rok bendova, kao i nastup DJ Marka Nastića i Pena party. Jedini program koji će se desiti na letnjoj pozornici kraj mermernog mosta jeste folklorno veče kada će nastupiti sedam valjevskih društava (9. avgust). Ušli smo u drugu deceniju održavanja Trke beba koja je zakazana za utorak, 10. avgust u 18.30 sati u Hali sportova. Imamo i maskenbal u organizaciji Predškolske ustanove koji je predviđen poslednjeg dana manifestacije na Gradskom trgu, a po prvi put, ove godine, imaćemo „Igre bez granica” na bazenima u Petnici u organizaciji UFK „Valis”. Kao i ranijih godina u bašti Doma vojske od 20 sati biće održavane dečje predstave svih sedam dana trajanja Tešnjarskih večeri. U Svečanoj sali Valjevske gimnazije u ponedeljak u 20 sati će biti održana dodela nagrada Grada Valjeva dobitnicima za 2020. godinu kao i đacima generacije. Po prvi put u programu Tešnjarskih večeri pojavljuje se i jedan fudbalski turnir u organizaciji FK „Tešnjarac” za najmlađe koji će se desiti na Pećini 7. avgusta. Izbor za najboljeg ljubimca Royal pet happening zauzima ozbiljno mesto u festivalu i ove godine će se održati u subotu na Gradskom trgu od 19 sati ”, naveo je neke od programa Veseljko Belušević uz napomenu da su u saradnji sa Turističkom organizacijom Valjeva došli do zajedničkog stava da Trebinje ove godine bude Grad u gostima i oni će svoju turističku ponudu predstaviti u Tešnjaru u petak i subotu. U dogovoru sa Turističkom organizacijom raspisan je i konkurs za najlepše dvorište, balkon i izlog, na koji se prijavio veliki broj sugrađana, a pobednik će biti proglašen pre početka večeri valjevskog folklora, u ponedeljak u 21 sat.

Ovogodišnje Tešnjarske večeri će koštati 5,1 milion dinara, pri čemu je najviše novca planirano za koncert Bajage i instruktora (1.310.000 dinara bez PDV–a), zatim za koncert Leksington benda (1.050.000 dinara bez PDV–a), za koncert valjevskih rok bendova biće izdvojeno 130 hiljada dinara, dok će za nastup Marka Nastića i Pena party biti izdvojeno 140 hiljada dinara.

Tešnjar

Kao i ranijih godina, tokom trajanja manifestacije, od 6. do 12. avgusta, Tešnjar će biti zatvoren za saobraćaj na ulasku u staru čaršiju kod kafea Sarač. Od petka u 12 sati jednosmerne ulicice Kneza Grbovića i Kneza Jovice biće otvorene iz pravca Ulice Milovana Glišića da bi građani koji žive u pomenutim ulicama mogli da funkcionišu. Ulica Vuka Karadžića će u periodima održavanja velikih koncerata, od 21 do 23 odnosno ponoći, biti zatvorena za saobraćaj od Pošte do benzinske pumpe u Tešnjaru uz odgovarajuće rešenje nadležnog Odeljenja za urbanizam i saobraćaj.

3 comments on “Za slavlje i zdravlje

 1. Markec

  Znači, za slavlje i zdravlje ovih sedam dana će biti odgovorna ova dva i po SNS-ovca (Rasulić, Patijarević i Belu).

  Reply
 2. mila

  SLAVLJE I NEZDRAVLJE treba da je moto Tesnjarskih veceri, obzirom na Korona virus o kojem se prica svaki dan i forsiranje svih mogucih javnih i masovnih okupljanja svuda po Srbiji. E moja drzavo i zdrastveni sistemu pa nikoga ne mozes ubediti takvim stavom ni da se vakcinise ni da korona postoji.
  Al bitno da se glasovi skupljaju
  Na zalost u ovoj zemlji ima i onih koji su visoko iznad proseka inteligentni , a ne samo oni sa IQ10.
  Ocigledno ova zemlja je zeljna da propadne i nalost dokaz je da su oni sa IQ 10 u velikoj vecini

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.