Iz hale kraj Ljubostinje do reprezentacije

Trener Košarkaškog kluba Student Radomir Simić uručio je plaketu i majicu sa amblemom tog valjevskog kluba mladom i perspektivnom košarkašu Aleksi Kovačeviću odajući mu na taj način priznanje za izuzetan uspeh koji je kao kapiten reprezentacije Srbije postigao na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina koje je nedavno održano u Rigi (Letonija). Četvrto mesto u letonskoj Rigi učinak je tima Zorana Lukića u kojem je kao kapiten učestvovao Aleksa Kovačević, koji je svoje prve košarkaške uspehe postizao upravo u dvorani kraj Ljubostinje. Put ga je preko beogradskog Partizana odveo u Nemačku, ali kako kaže uvek je zadovoljstvo videti da se u našem gradu i dalje prati njegova karijera.

“Drago mi je da sam kao Valjevac bio deo reprezentativne selekcije nakon dugo godina, jer mislim da ovaj grad po potencijalu to zaslužuje. Utisci su sjajni, odlična je bila atmosfera u ekipi i mislim da je to razlog što smo stigli do polufinala. Naravno da ostaje žal za medaljom nakon poraza od Francuske, ali i iza nas su ostale neke izuzetno dobre selekcije mladih košarkaša. Individualno takođe veliki test za mene, jer sam svestan na kojim segmentima moram raditi u narednim godinama, jer kao što znate nije lak prelaz iz juniorskog u seniorski staž”, rekao je tom prilikom sjajni plejmejker. 

Trener Studenta Radomir Simić dobro poznaje Kovačevića još iz dečačkih dana i kontatuje da je sjajno što je jedan član Studenta uspeo da se nametne selektoru reprezentacije.

“Treba istaći da je Aleksin otac bio deo selekcije Metalca koja je 1985. godine osvojila kadetsko državno prvenstvo, pa je ovaj rezultat novi uspeh za porodicu. Događaj na kojem će sa njim upoznati i naši aktuelni polaznici sigurno je neka vrsta promocije košarke i kluba, kako bi i oni bili motivisani da dođu do dresa reprezentacije”, rekao je Simić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.