Dobar nastup u Bihaću

Biciklisti valjevskog Sputnjika Bogdan Angelovski i Borisav Đurić uspešno su se predstavili na otvorenom MTB Balkanskom prvenstvu koje je održano u Bihaću.

Bogdan Angelovski

Na stazi na kojoj se našlo oko 30 takmičara iz balkanskih zemalja, Italije, ali i Ukrajine Angelovski je zauzeo šestu poziciju, dok je Đurić bio deseti. Prvi pomenuti član Sputnjika hrabro se do kraja trke nosio sa starijim takmičarima, a neiskustvo na međunarodnim trkama koštalo ga je osvajanja jedne od medalja. Ipak, ovaj rezultat veliki je uspeh za mladog takmičara koji je na ovaj način predstavio našu državu, ali i grad Valjevo. Dvojac biciklista ovog kluba dobio je poziv da učestvuje na međunarodnoj etapnoj drumskoj trci u Austriji što je još jedan dokaz da se Valjevo polako vraća na biciklističku mapu Srbije.

Ostali takmičari Sputnjika nastupili su na drumskom Kupu Srbije koji je vožen na kružnoj stazi ulicama Sombora. Mlađa poletarka Natalija Kulinčević našla se na prvoj poziciji i na cilj stigla minut pre drugoplasirane takmičarke. U muškoj trci Marko Ćesarević je bio drugi, dok je Lazar Angelovski zauzeo šesto mesto. Dobar utisak ostavio je i kadet Igor Davidov koji je i pored pada na cilj stigao treći, dok je u istoj trci u ženskoj konkurenciji Nikolija Kulinčević bila četvrta.

Novo iskušenje valjevske bicikliste očekuje narednog vikenda kada se na Petrovaradinskoj tvrđavi vozi MTB Kup Srbije za sve kategorije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.