Deset medalja za plivače Valisa na državnom prvenstvu

Od četvrtka do nedelje, u Nišu  je trajalo prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore. Učestovalo je 516 plivača iz 43 kluba. Plivački klub „Valis“ je predstavljalo četrnaest plivača u sastavu: Nađa Lazarević, Anja Radojević, Maša Cvetković, Marija Stevanović,Tara Terzić, Simon Stefanović, Ognjen Dašković, Vuk Tešanović, Jana Tomašević, Dimitrij Mijailović, Natalija Kovačević, Nina Pantelić, Dušan Radivojević i Teodora Ilić predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

Najuspešnija je bila Nađa Lazarević koja je u diciplini 400m mešovito bila najbolja u državi u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, u disciplini 200m mešovito je stigla do bronze, a isti uspeh je ostvarila i u disciplini 200m delfin u kategoriji starijih juniorki.. Maša Cvetković je najbolja u Srbiji u disciplini 1500m slobodno u kategoriji mlađih juniorki, dok je druga u disciplini 800m slobodno u istoj kategoriji, Maša je svojim nastupima osvojila najviše bodova za ekipni plasman. Anja Radojević je u stigla do bronze u disciplini 100m leđno u kategoriji starijih juniorki ali i u seniorskoj konkurenciji, dok je u disciplini 200m leđno isti uspeh ostvarila u kategoriji starijih juniorki. Tara Terzić je do trećeg mesta stigla u disciplini 800m slobodno u kadetskoj konkurenciji. U izuzetnoj konkurenciji Simon Stefanović je u disciplini 50m slobodno peti u Srbiji u kategoriji mlađih juniora, dok je Vuk Tešanović deveti kadet Srbije u disciplini 100m delfin.

Ženska juniorska štafeta Valisa se plasirala na peto mesto, a isti uspeh je ostvarila i juniorska miks mešovita štafeta. Seniorska ženska štafeta u disciplini 4x50m mešovito je stigla do šestog mesta.

Nakon ekipnog bodovanja svih nastupa u konkurenciji 43 najbolja kluba Srbije, plivački klub Valis je u juniorskoj konkurenciji zauzeo devetu poziciju, dok je u seniorskoj konkurenciji deseti klub Srbije.

„Nakon duge i naporne sezone, sumirajući sve ostvarene rezultate, možemo da kažemo da smo zadovoljni ostvarenim. Svi plivači su dali maksimum i ostvarili planirane rezultate, treba napomenuti da je konkurencija bila izuzetna i da su učestvovali i gotovo svi plivači koji su bili na Olimpijskim igrama i evropskom prvenstvu. Naš klub se plasirao ekipno među deset najboljih klubova u Srbiji i u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji u konkurenciji pedestetak klubova učesnika državnog prvenstva, a ovo je prvi put da, kao što smo i najavljivali, naši plivači osvoje medalje na državnom prvenstvu u svim kategorijama: pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Na sve to kada dodamo da su naše takmičarke Nadja Lazarević i Maša Cvetković bile najbolje u Srbiji na otvorenim vodama i članice reprezentacije Srbije na evropskom juniorkom prvenstvu na otvorenim vodama, da je Maša Cvetković bila član reprezentacije na prvenstvu centralne Evrope, a da je Maša Radojević najuspešnija pionirka Srbije, možemo s pravom da kažemo da je ovo najuspešnija sezona kluba“, kaže predsednik kluba Branislav Kovačević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.