34. Tešnjarske večeri od 6. do 12. avgusta

„Za slavlje i zdravlje!“ slogan je ovogodišnjih, 34. po redu Tešnjarskih večeri koje će biti održane od 6. do 12. avgusta. Po već ustaljenoj tradiciji, manifestacija će biti svečano otvorena podizanjem zastave Tešnjarskih večeri na Trgu Živojina Mišića i ta čast je ove godine pripala članovima Vaterpolo kluba „Valis“ Valjevo, a potom i obraćanjem gradonačelnika Lazara Gojkovića na Letnjoj pozornici na keju reke Kolubare, gde će iste večeri, od 21.15 nastupiti Leksington bend.

Naredne večeri u istom terminu na Letnjoj pozornici Valjevci će biti u prilici da posle dužeg niza godina uživo slušaju Bajagu i instruktore. Za nedelju je predviđeno Veče valjevskog roka (Oaza, Doctors blues band, Pilot blues band, Mehanički balet), ponedeljak Veče valjevskog folklora (CZNTK „Abrašević“, KUD „Krušik“, KUD „Gradac“, KUD „Đerdan“, Dom kulture „Izvor“, ANIP „Valjarica“, KUD „Abrašević“), dok je utorak rezervisan za MC Shile & Pena party i DJ-a Marka Nastića.

Ove godine grad u gostima je Trebinje čija će turistička ponuda biti predstavljena Valjevcima u staroj čaršiji svakog dana trajanja manifestacije. Tokom sedam dana Valjevce očekuju brojna dešavanja u gradu, od programa za najmlađe poput tradicionalnog maskenbala, trke beba, pozorišnih predstava u Letnjoj bašti Doma Vojske (svake večeri od 20 sati), zatim sportskih aktivnosti (fudbaskog turnira, revije boksa, defilea konja i jahača, prezentacija aero modela i maketa) , radionica namenjenih očuvanju starih zanata, predavanja, do izložbi u Narodnom muzeju, Trnavcu, književnih večeri u Valjevskoj biblioteci, Centru za kulturu, filmskih projekcija u Bioskopu 85 (od 23 sata). Poslednjeg dana 34. Tešnjarskih večeri planirani su tradicionalna maskenbalska šetnja i proglašenje najkreativnije i najlepše maske, kao i Igre bez granica u SRC „Petnica“.

Detaljan program 34. Tešnjarskih večeri može se naći na sajtu Grada Valjeva.

3 comments on “34. Tešnjarske večeri od 6. do 12. avgusta

  1. Dragana

    Korona pocinje, kad vasar prodje. Necu ogranicenja, kad je trenutno sve beskonacno ograniceno Sad sve moze.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.