Predsednik GrO Jedinstvene Srbije: Istorijska prilika za Valjevo

Povodom dešavanja na poslednjoj sednici skupštine grada Valjeva vezano za donošenje odluke o proglašenju počasnog građanina Valjeva, predsednik GrO JS Valjevo i zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva Dragan Popović sazvao je juče konferenciju za novinare na kojoj je konstatvao da je kao odbornik JS u skupštini grada Valjeva koji predstavlja sve građane Valjeva i kao podnosilac predloga bez kojeg ne bi bila doneta odluka o dodeli zvanja počasnog građanina Valjeva Aleksandru Vučiću, ima obavezu da javno pojasni određene stvari.

„Naime, valjevska i srpska javnost mora da zna da sam bio zatečen najpre govorom, a potom i glasanjem odbornika Đorđa Pavlovića, sa kojim sam zajednički uputio predlog da se navedena odluka donese. Nije na meni da analiziram razloge kojima se odbornik SPS-a u skupštini grada Valjeva Đorđe Pavlović rukovodio, a nemam ni ovlašćenje da tražim objašnjenje i odgovornost ostalih odbornika SPS-a u skupštini grada Valjeva koji su pošli za njegovim stavom, pri čemu je deo odbornika SPS-a za vreme glasanja sedeo u sali i nije glasao dok je drugi deo odbornika SPS-a boravio u holu ispred sale. Ipak, kao koalicioni partner SPS-a u skupštini grada Valjeva i prevashodno kao jedan od podnosilaca predloga, nemam drugog izbora nego da se kategorički distanciram od postupka odbornika Socijalističke partije Srbije, a i samog  Đorđa Pavlovića, uz važnu napomenu da sa njihovom namerom niti sam bio upoznat niti me je iko od njih oko toga konsultovao. Na kraju, piše se samo rezultat i samo se pobednici pamte! Predsednik Republike Aleksandar Vučić je zasluženo postao ponositi počasni građanin Valjeva, a Valjevke i Valjevci su dobili ulaznicu za lepšu i bolju budućnost“, rekao je Popović iznevši mišljenje da zahvaljujući Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Valjevo ima istorijsku priliku da konačno postane ono što oduvek i zauvek treba da bude, prestonica zapadne Srbije u kojoj žive srećni i zadovoljni ljudi i grad koji svi rado žele da posete sa neodoljivom željom da mu se ponovo vrate.

“U nameri da svoju šansu iskoristimo i postanemo grad pobednika, iskreno i od srca sam, verujući da nam se mišljenja u potpunosti slažu, zajedno sa odbornikom SPS-a u skupštini grada Valjeva Đorđem Pavlovićem, podneo predlog da počasni građanin Valjeva postane Aleksandar Vučić, čovek sa kojim je uspeh zagarantovan. Imajući u vidu težinu podnetog predloga, održao sam zajedničku konferenciju za novinare sa odbornikom SPS-a u skupštini grada Valjeva dr Zoranom Živkovićem, na kojoj smo promovisali navedeni predlog i predstavili javnosti njegov ogroman značaj ukoliko bude prihvaćen. Na skupštini grada Valjeva dana 27.07.2021. godine, doneta je odluka da se Predsedniku Republike Srbije dodeli titula počasnog građanina našeg grada. Na žalost, to je jedino bilo dobro što se desilo u vezi sa navedenom odlukom. Sve ostalo što sam imao prilike da vidim i čujem, me veoma zabrinjava! I nije samo u pitanju političko nadmudrivanje onih koji drugačije misle već su pojedinci otišli toliko daleko da su ugrozili kako autoritet institucije Predsednika Republike tako i značaj najvrednije nagrade koju ovaj grad ima. Pri tom, želim da se zna da mi je jedini cilj da zaštitim ugled institucije Predsednika Republike Srbije i grada Valjeva i najznačajniju titulu našeg grada, jer se radi o trajnim i neprolaznim vrednostima sa kojima se apsolutno niko nikada ne sme igrati”, poručio je predsednik GrO Jedinstvene Srbije Valjevo Dragan Popović.

3 comments on “Predsednik GrO Jedinstvene Srbije: Istorijska prilika za Valjevo

  1. MAJSTOR ŽIVOTA

    AJDE MORE POPE AKO JE OVO ISTORIJSKA PRILIKA,ZOVI POČASNOG PA SA NJIM POD RUKU U PRIČEVIĆ,ILI OGLAĐENOVAC,BELIĆE….GDE GOD,POŠTO SU PROBLEMI SVUDA,I REŠAVAJTE LJUDIMA PROBLEM VODE,STRUJE,PUTEVA…..ŠTA SI KAO BABA ZASEO I ČITAŠ PRAZNE REFERATE KAO IZ DOBA PARTIZANA

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.