Biciklistima Sputnjika 8 medalja na Kupu Srbije u Novom Sadu

Niska uspeha se nastavlja! Članovi Valjevskog biciklističkog kluba Sputnjik na MTB Kupu Srbije koji je u nedelju održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu prikazali su sjajnu formu i ponovo bili jedan od najboljih klubova iz naše zemlje. Najviše uspeha imale su u poletarskoj konkurenciji sestre Tošić i to Natalija koja je ubedljivo trijumfovala dok je njena sestra Anastasija osvojila srebrnu medalju.

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je BK Sputnjik. Srebrnim odličjima okitili su se i mlađi kadet Igor Davidov, kao i kadetski reprezentativac Srbije Bogdan Angelovski koji je doprineo osvajanju drugog mesta u timskom plasmanu u čemu su svoj doprinos dali njegovi klupski drugovi Đurić, Nikolić i Simović V. koji su se plasirali od  šestog do desetog mesta. Srebrnu medalju osvojila je i ekipa mlađih poletaraca BK SPUTNjIK u sastavu Ćesarević, Angelovski L. i Simović S. koji su se ovim redom plasirali od četvrte do šeste pozicije. Prvu medalju u MTB-u, i to bronzanu, osvojila je mlađa kadetkinja Marija Ćesarević čime je je zaključen niz osvojenih odličja na ovom Kupu Srbije koji je vožen po velikoj vrućini na tehnički zahtevnoj i teškoj stazi na kojoj će se sledećeg vikenda održati Evropsko MTB prvenstvo u seniorskim i juniorskim konkurencijama.

Na ovom prvenstvu neće biti valjevskih takmičara jer su najstariji tek kadeti, ali skoro dvadesetak mladih, vrhunskih takmičara sa sjajnom perspektivom i potencijalom u narednim godinama nagoveštavaju da će grad na Kolubari prvi put imati bicikliste koji će kao članovi Valjevskog kluba nastupiti na ovako velikim takmičenjima što bi bio uspeh koji za 136 godina postojanja biciklizma u našem gradu – nije do sada zabeležen.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.