Zamrznut štrajk boraca

      4 коментара на Zamrznut štrajk boraca

Borci ratova od 1990. godine prekinili su štrajk posle sastanka u Predsedništvu Srbije sa sekretarom Predsedništva Suzanom Paunović i šefom kabineta predsednika Aleksandra Vučića, Ivicom Kojićem, na kom su usaglasili sve u vezi sa njihovim zahtevima.

Ovo je na konferenciji za novinare saopštio Ljubomir Bradić,predsenik valjevskog Udruženja boraca ratova od 1990. godine i generalni sekretar Gvozdenog puka Srbije.

On je podsetio da borci traže da u Beogradu bude podignuto spomen obeležje njihovim poginulim saborcima i preminulim ratnim vojnim invalidima, izmene i dopune zakona u vezi boračkog dodatka, penzija i overe zdravstvenih knjižica. Zahtevaju i otvaranje kancelarije za boračka pitanja u Beogradu, isplatu ratnih dnevnica i zapošljavanje dece poginulih boraca.

“Izričito zahtevamo i da prestane krivični progon boračkih lidera i svih koji zastupaju boračka prava, koji sprovode osnovna javna tužilaštva, a naročito valjevsko. Na sledeći sastanak tražimo da bude pozvana republički tužilac Zagorka Dolovac, kojoj ćemo da predočimo sve o progonu lidera boraca. Na održanom sastanku, usaglasili smo se i oko prava boraca i ratnih vojnih invalida za otkup uglavnom jednosobnih stanova i garsonjera dobijenih iz donacija drugih država, te zapošljavanja njihovih potomaka”, rekao je Bradić.

Predsednik valjevskog UBR je najavio da će naredni sastanak biti održan 9. jula, a ako neko pokuša da izigra dogovoreno, kako je rekao, borci će odmah nastaviti štrajk ispred Predsedništva Srbije u Beogradu.

4 comments on “Zamrznut štrajk boraca

 1. Ivan Valjevski

  Bradić i njegova „bratija“ su očigledno režimski ljudi kojima je osnovni zadatak da „zamlaćuju“ narod i da skreću pažnju naroda sa životnih tema i problema. Kada aktuelni režim nema nijednu „aferu“ odmah uskače Bradić sa dogovorenim i fingiranim štrajkom koji se naravno završava sa prijemom kod visokih zvaničnika vlasti i naravno već unapred pripremljenim „sporazumom“! I tako „Jovo naokolo“ do sledećeg „Štreajka“!

  Reply
  1. Pravi RVI

   To je 100% tačno, svaku Vašu reč potpisujem, Glumci na čelu sa Bradićem manipulišu borcima iz Valjeva i okruženja, narušavaju ionako poljuljan ugled boraca i to se dešava zadnjih 15 godina. Sramota!

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.