Politička igra ili licemerje iza predloga o počasnom gradjaninu?

Na sednici Skupštine za predlog o počasnom gradjaninu nije glasala odbornička grupa SPS-a pa ni predlagač Djordje Pavlović . Ovakav potez šef odborničke grupe SNSa u Skupštini, Radojica Rstić, nazvao je : „Licemernim!“. Na konfererenciji za novinare u maju najavljeno da je koalicija SPS-JS podnosilac inicijative, na sednici Skupštine predlagači tvrdili drugačije.

U toku rasprave vezane za izbor počasnog gradjanina grada Valjeva , predlagači su najpre pohvalno govorili o svom predlogu , odbornici vladajućeg SNS-a takodje su imali samo reči zahvalnosti predsedniku. Jedino je od početka protiv bio odbornik Lokalnog fronta Željko Trifunović.

Iznenadjenje je usledilo u trenutku kada je za govornicu izašao odbornik JS Dragan Popović inače potpisnik inicijative i rekao da nešto mora da pojasni. „Ja moram da kažem zbog onih koji su pogrešno razumeli i zbog medija koji su pogrešno preneli da ovo nije predlog koalicije SPS-JS  već samo nas dvojice Djordja Pavlovića i mene Dragana Popovića. Ovo su lični predlozi“.

Ova činjenica bila je iznenadjenje za sve , ali i za medije koji su prisustvovali pomenutoj konferenciji za novinare održanoj 26. maja ove godine , a koju su održali Popović i član SPS-a Zoran Živković. Vamedia je Popovića i Živkovića, na pomenutoj konferenciji  upitala (tekst objavljen 27.maja) i da li se iza ovog predloga nalazi saglasnost Gradskih odbora njihovih partija i ostalog članstva?

„Ovo je postignut dogovor, govorim o JS i prvenstveno je ovo odbornički predlog uz saglasnost sa članstvom. Nismo svo članstvo konsultovali ponaosob , ali smatrajući da imamo ovlašćenja. Moram da razjasnim da mi kao opozicija kritikujemo dešavanja u gradu Valjevu, ali mi smo bezbroj puta istakli da podržavamo i s obe ruke glasamo za ovo što radi predsednik Aleksandar Vučić kad je u pitanju razvoj Srbije i grada. Mi smo opozicija u Valjevu, vlasti valjevskoj, a na republici podržavamo sve“, rekao je Popović.

„ Mi se trudimo da budemo konstruktivna opozicija ali i da kritikujemo ono što nije dobro i isto tako da pohvalimo ono što jeste dobro. Šta to znači, ako ja navijam za Partizan , a vi za Zvezdu da li to znači da za Srbiju ne možemo da navijamo zajedno?“ rekao je Živković ne otkrivši da li je u članstvu SPS-a postignuta saglasnost oko predloga.

Kako se dogodilo da na konfereciji bude najavljeno jedno, a potom na Skupštini drugo, pitanje je za same predlagače?

Na sednici Skupštine još veće iznenadjenje izazvala je izjava Pavlovića: “Ja jesam predlagač ove odluke I pokretač inicijative , ali Socijalistička partija Srbije neće podržati ovaj predlog. Ja jesam šef odborničke grupe SPS-a I sa te pozicije neću glasati za ovaj predlog. Ja sam svoju dužnost kao gradjanin ispunio da podnesem ovakav predlog, a sad je na Vama da ga izglasate!”

Za razliku od njega, drugi potpisnik inicijative Popović za govornicom je rekao da će glasati za ovaj predlog jer ga je I potpisao.

Šef odborničke grupe SNS-a , Radojica Rstić za govornicom je ovakav potez Pavlovića nazvao licemernim. “I sami smo nameravali da pokrenemo ovakvu inicijativu, ali s obzirom da su nas odbornici opozicije pretekli jer su prepoznali značaj I rad predsednika Vučića za grad Valjevo mi ćemo takav predlog naravno I podržati. Neki su pomislili da je ovaj predlog opozicije , način da se preporuče , medjutim mi to nismo pomislili. Verujemo da su shvatili da Vučić radi nešto najbolje. Medjutim sad vidimo da smo se prevarili. Kako drugačije to nazvati nego licemerje? Mi nismo očekivali da vi to izglasate jer I ne možete , nemate većinu. Ovakav potez SPS-a nama šalje odredjenu poruku I u skladu sa tim ćemo se I ponašati. Zahvaljujem se Popoviću jer je rekao da će podržati svoj predlog , on je podsetimo bio I član SNS-a. Politički je licemrno pokrenuti inicijativu , aonda ne glasati za nju. Otkrili ste pravu nameru  I takvi vai potezi vas sve više udaljavaju od SNS-a”.

Djordje Pavlović SPS potom je za govornicom rekao I da to nije bio predlog za saradnju već za počasnog gradjanina. “SPS je na lokalu opozicija , na Republici je drugačije tu imamo saradnju koja je strateška , ali ovo je local. Pa vi ne možete sednicu Veća da održite , ne možete da iazberete načelnika uprave . Krijete se iza tog čoveka . Koliko Vama vlasti treba da bi nešto odlučili, ko Vma smeta da izaberete načelnika? Pa imate većinu možete ime da promenite Valjevu ako hoćete”.

Da Pavlović ne treba da brine o odlukama jedne odgovorne grupacije poručio je odbornik SNS-a Ivan Ilić. Ipak nastavak njegovog govora nije se dopao Pavloviću.

“ Vi birajte medju sobom koga hoćete. Rešavajte probleme u svojoj partiji. Imate trojicu Djoka. Imate Djoku Pavlovića, Milanovića I Djoku Milićevića. Kog god Djoku da izaberete ostaje Vam Djoka!”

Ovaj govor Pavlović je nazvao “baš vickastim” I ponovio da vlast nije sposobna da donese ključne odluke I upitao odbornike : “Da li znate da je svaka odluka , document , javna nabavka , sve što je načelnik uprave od trećeg imenovanja u vd status do sada potpisao nelegalno I nezakonito”.

17 comments on “Politička igra ili licemerje iza predloga o počasnom gradjaninu?

 1. Gradjanin X

  Pa ovi socijalisti slazu cim zinu i to se od njih i ocekivalo. Nije u redu sa njihove strane, ali odluka je svakako prosla i milo mi je zbog toga.

  Reply
 2. Dragica Markovic

  Tako bi sutra i krvavog saborca u rovu ostavili da iskrvari. Ovo je cist pokazatelj da se socijalistima ne moze verovati.

  Reply
 3. Патриота

  Ко још може да верује црвенима? Они не верују једни другима, камоли неко њима да верује.

  Reply
 4. Kontraš Velja

  Naviklo to da laže narod dok je bilo na vlasti, pa nastavili da lažu i kad su opozicija. Ružno ponašanje sps-js koalicije, odnosno, njihovih pojedinih odbornika je očekivano i nisam iznenađen.

  Reply
 5. Mile Seljak

  Da li to znaci da je Pavlovic podeljena licnost i da funkcionise kao Mister Hajd i Dr. Dzekil ili kako se vec onaj zove, pa jedno prica, drugo misli, trece radi?

  Reply
 6. Ha ha

  Pitanje za Pavlovića! Kao građanin pokrenuli ste inicijativu, dakle kao čovek podržavate, kao šef odborničke grupe sps-js ne smete da glasate, kao i ostali, čiji je to stav? Čija su to naređenja, ko vam je to naredio? Dačić ili neko drugi?

  Reply
 7. Građanin

  E moje Valjevo, Radoica odlučuje o Valjevu, poraz grsđandkoga sloja grada Valjeva

  Reply
 8. Komunista do koske ali sps ne

  Kajem se sto sam glasala socijaliste prosle godine i na sledecim izborima obecavam da necu ih glasati.

  Reply
 9. Lepi Mile

  Zanimljiva sednica. Shvatili smo da su socijalisti dno dna i da im se ne treba vise ni paznja posvecivati, a kamoli sta drugo.

  Reply
 10. Valjevac

  Ovaj put su sps-ovce preveslali i ako su mislili d ace nesto postici, odluka je prosla, a oni su ispali smesni. Ovaj Pavlovic izgleda radi za naprednjake.

  Reply
 11. Bicu vam sutra bivsi

  Ja da mogu da vratim vreme posolio bih svoj glasacki listic i pojeo pred celom komisijom onde i doveo kamere da snime umesto sto sam tada glasao za socijaliste. Obrukali su sve nas i nema vise, dosta.

  Reply
 12. Radoica rules

  Naucite vec jednom da se Radoica ne zove Radojica, vec R A D O I C A!!!!!!!!!!!! Ajde sto ste ljubomorni na njegov stajling, drzanje i kreativnost, nego ne mozete da mu ime zapamtite kako treba, naucite vec jednom da ostane nauceno!

  Reply
 13. UBLJANIN

  Ljudi nema ljutnje na ove sto su ga glasali,pa I logično je i mi da sedimo u klupi ama Opštinske sale i mi bi ga glasali.PA ZAR STE ZABORAVILI DA JE KOD NAS UVEK VLADALA ONA „LEZI LEBE DA TE JEDEM“Pa gde ima manje da se radi nego u salici a da se prima lepo.Ja sam za to da sledećeg proglase za počasnog graddjanina ministra policije NARAVNO BIVSEG G.MIHAJLOVICA ON JE TO ZASLUZIO SLOZICETE SE .Pa niste valjda mislili sadasnjeg,pa mnogo bi bilo.Ali bi mu dao medalju za najkraće odloženi vojni rok pa još u Valjevu.

  Reply
  1. Logicar

   Dakle slazete se da su socijalisti jadni i da treba da idu ispod cenzusa na sledecim izborima?

   Reply
 14. Djoka

  Sta reci SPS se uvek krije iza nekog Djoke, zato sve sto predloze nije tako, i nisu to rekli, ustvari ne mogu da priznaju da nikada nista nisu uradili.

  Reply
 15. Дверјанин014

  Не зна се ко је јаднији. СПС је 6. Октобра, 2000. године, требало угасити. Почео је брод да се љуља, СНС-овци…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.