Počasni građanin i igre poltronstva

Povodom izbora Aleksandra Vučića za počasnog građanina Valjeva, Gradski odbor Demokratske stranke izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti:

„Socijalisti su predložili, a naprednjaci prihvatili i glasali da Aleksandar Vučić postane počasni građanin našeg grada. Naravno da Aleksandar Vučić ničim nije zaslužio da bude počasni građanin Valjeva (niti bilo kog drugog grada u našoj zemlji), ali je u ovome važno i još nešto.

Ova bizarna situacija je proizvod međusobnih igrarija socijalista i naprednjaka, bivših koalicionih partnera na lokalnim i aktuelnih koalicionih partnera na svim ostalim nivoima vlasti.  U trci da pokažu ko je najveći poltron socijalisti su ovim potezom poveli, jer su naterali nesrećne naprednjake da ih podrže pošto su im dali „ponudu koju nisu smeli da odbiju“.  Kako da odbiju da svog partijskog šefa Vučića proglase za počasnog građanina, pa makar to predlagali i socijalisti sa kojima do prvog  sledećeg naređenja iz Beograda ili sa Uba nisu u dobrim odnosima? Još moraju da i na Ubu i u Beogradu objašnjavaju kako je to moguće da su se socijalisti prvi setili da predlože Vučića, a ne baš oni, naprednjaci. Socijalisti su ovim potezom naprednjacima smestili političko klečanje na kukuruzu. Osveta za ovo se očekuje.

I tako se oni lepo igraju, a sve preko leđa građana našeg grada. Ni jednima ni drugima nije važno to što tako degradiraju pojam počasnog građanina, pa tako i sve one vredne ljude koji su tu titulu  zaslužili i dobili u prošlosti i sve one koji će je zaista i zaslužiti u budućnosti.

Valjevo nažalost već 9 godina baš zahvaljujući naprednjacima i socijalistima više nije grad i trenutno posvađani koalicioni partneri su ga zajedničkim snagama srozali na najniži nivo.  Naš grad nikada ranije nije izgledao ovako jadno i zapušteno i to naprednjake i socijaliste očigledno ne zanima.  A te i takve ih na vlasti drži upravo Aleksandar Vučić, jer su svi oni njegov izbor. Nije li Aleksandar Vučić na vlasti 4 godine držao dr Konrada? Nije li Aleksandar Vučić odabrao i aktuelnog gradonačelnika koji se pokazao jednako nesposobnim? Jasno je da Valjevke i Valjevci već 9 godina trpe katastrofalne izbore i lošu politiku Aleksandra Vučića. Zašto bi ga onda predlagali za počasnog građanina? Zato to i ne rade građani, već oni koji bi preko ove nagrade da se zahvale Vučiću za funkcije koje nikada i nigde ne bi imali bez njegove pomoći.

No, neka se ni socijalisti ni naprednjaci ne nadaju previše. Aleksandar Vučić neće još dugo biti počasni građanin Valjeva. Baš kao što je u novembru 2000. godine vlast predvođena Demokratskom strankom poništila odluku da Slobodan Milošević bude počasni građanin Valjeva, ista sudbina očekuje i Vučića. Valjevo nije ničija igračka. Upamtite to, naprednjaci i socijalisti“.

11 comments on “Počasni građanin i igre poltronstva

 1. Steta

  E muceni zutaci. Nemate pojma, zato i jeste tu na smetlistu istorije. Ovako necete osvojiti nista.

  Reply
  1. Vladimir

   Vidi se da te je pogodilo saopštenje. Verujem da ti nije lako, ali je tako. Vučić neće još dugo biti počasni građanin

   Reply
   1. Steta

    Boze sacuvaj, pogodilo. Ni meni se ne svidja izbor pocasnog. Ne svidja mi se ton pojedinih delova saopstenja. Spustili se na nivo ovih naprednih.

    Reply
 2. Nije problem

  Prvo se uspentrajte na vlast, pa ukidajte sve što vam padne na pamet.Kao što se ukinuli Dan grada 15.septembar i uveli 20. mart, koji niko ni ne slavi i ne zna šta predstavlja, kao što se ukinuli Vojsku Srbije, kao što ste ukinuli silne fabrike i pola miliona radnih mesta,ko da nabraja …Vaša ukidanja idu do mere da ste se i samoukinuli.

  Reply
  1. Obavesteni

   Problem, problem je gospodine sto imas kratk pamcenje, sve to sto sinaveo da suukinuli zuti. Ukinuli su i unistili ovi danasnji koji su tada bili u Vlasti i oko vlasti sa SPS-om. Fabrike vojsku ukinule su i unistilie sancije, inflacija pogubnost je pocela posle 8 sednice Dolaskom, Slobodana, a kasnije Seselj Vucic i mladi junosa Vucic su samo zakucali eksere u mrtvacki sanduk. Mada je tadasnje unistavanje mala maca kako sada Radikalno-Napredni unistqavaju Srbiju. Probudices se jednom pa ces videti, neko ce otvoriti Ugovore arhive nadam se ubrzo!

   Reply
 3. Valjevka

  Da bi neko postao pocasni gradjanin nekog grada, trebalo bi da ga gradjani tog grada osete kao svog I da ta ljubav bude uzajamna.
  U ovom slucaju tesko bi se moglo reci da je tako.
  Pored onih sto ga ne vole I ne misle da zasluzuje tu cast, znam I one koji su mu zahvalni za ono sto je za njih ucinio, ali ga I mrze zbog onog sto im je kao ljudima uradio.
  A sta ako se ispostavi i da je istina ono o cemu odavno sapuce, a sad javno u medijima govori ?
  Hoce li „dizaci ruku“ smeti da gledaju Valjevce u oci?

  Reply
 4. Nušić

  To što ti ne znaš istoriju svog grada, pa ne znaš zašto je baš 20. mart Dan grada Valjeva je samo tvoja sramota. Istorija Valjeva nije počela 1944. A i šta da se očekuje od jednog naprednjaka sem neznanja i papagajskog ponavljanja neistina? Čega je to onda ministar Nebojša Stefanović ako je ukinuta Vojska Srbije? Devet godina ste na vlasti, a poslednja fabrika je u Valjevu otvorena za vreme demokrata. Toliko o vama naprednjacima.

  Reply
 5. Valjevka

  Ti što nije problem, imaš ove 10 godina, što sve to ne vratiše dovoljno dug period za obnovu svega. Ali tebi je izgleda samo poenta da nešto po nalogu napišeš.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.