Zbog nedovoljnog broja vakcinisanih ponovno zatvaranje?

S obzirom na porast broja obolelih od korona virusa , danas će zasedati Krizni štab Srbije. Epidemiolog Predrag Kon izjavio da bez vakcinacije sledi ponovno zatvranje.

Predrag Kon

Na sednici Kriznog štaba biće odlučeno o daljim merama u suzbijanju epidemije korona virusa. Popuštanje mera trebalo je da ide uporedo sa vakcinacijom, tvrde nadležni, ali je vakcinacija u Srbiji gotovo stala. Nedovoljan broj vakcinisanih razlog je za donošenje novih mera.

Gostujući na TV Pink epidemiolog Predrag Kon je rekao da se „stalno stavljaju neke zablude u prvi plan, da je vakcina opasna“, iako je do sada „dve milijarde ljudi na svetu vakcinisano“ protiv koronavirusa.

„Bez vakcinacije vraćamo se u zatvaranje i karantine“, rekao je Kon i dodao da „ne možemo da se ponašamo kao da nema vakcine i da zatvaramo sve“.

Srpski epidemiolozi neprestano najavljuju još jedan talas korona virusa koji bi, kako kažu neminovno trebao da stigne sa prvim jesenjim danima. Istovremeno broj vakcinisanih gradjana nije na zadovoljavajućem nivou .

Narednih meseci, kako se najavljuje biće doneta i odluka o trećoj vakcini za vakcinisane gradjane , a tada će biti date i precizne instrukcije na koji način i kako će ta imunizacija biti sprovedena.

Sezona godišnjih odmora pa i sami letnji dani doveli su do veće opuštenosti gradjana po pitanju epidemije. Strane zemlje kao i Srbija za ulazak traže ili potvrdu o izvršenoj vakcinaciji ili negativan PCR test.

Da korona nije nestala u Valjevu se može videti samo u trgovinama, bankama, ustanovama gde je nošenje maski obavezno. S druge strane popuštanje mera u smislu dozvoljenog broja za okupljanje gradjana doveli su do toga da na sve strane imamo svadbe i druga veselja , a broj gostiju doseže i više od 500 ljudi. Interesovanje za vakcinaciju u Valjevu gotovo da ne postoji , izuzev stranih državljana i naših gastarbajtera koji odmor provode u Valjevu. I ministar zdravlja Zlatibor Lončar poslednjih dana dao je više izjava vezanih za delta soj koji je neminovno, kako kaže, u Srbiji, ali i posebno isticao da država mora ponovo pooštriti mere zbog nedovoljnog broja vakcinisanih.  

3 comments on “Zbog nedovoljnog broja vakcinisanih ponovno zatvaranje?

 1. Милош Марјановић

  Свадба не мора маска, у бутику и продавници мора. Има ли где логике? Тееешко

  Reply
 2. KLELOKLOTROKLEKLEBIS

  VEC OCEKIVANO,TREBA POTROSITI ONE SILNE VAKCINE KOJE SU SE „POKAZALE“ SUPER.

  Reply
 3. penzioner

  Dace Vucko 20 evrica pa tako da nece biti problem preziveti ponovno zatvaranje.Gde mi zivimo unistice nas Vuckovi penzioneri.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.