Plivači Valisa uspešni na prvenstvu Plivačkog saveza Srbije

U subotu je održano prvo kolo prvenstva Plivačkog saveza centralne Srbije u Kragujevcu. Učestvovalo je 20 klubova sa oko 260 plivača. Plivački klub „Valis“ je predstavljalo 25 plivača svih uzrasnih kategorija, predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

Po broju osvojenih medalja PK Valis je prvo kolo završio na drugom mestu.
Titule prvaka Plivačkog saveza centralne Srbije u svojim kategorijama i disciplinama su osvojili: Anja Radojević, Maša Cvetković, Maša Radojević, Simon Stefanović, Tara Terzić, Nađa Lazarević i ženska juniorska štafeta u disciplini 4x50m mešovito.
Do srebrnih medalja u svojim kategorijama i disciplinama stigli su: Vuk Tešanović, Stevanović Marija, Teodora Ilić i ženska kadetska štafeta u disciplini 4x50m mešovito.
Do bronze je stigla Nina Pantelić.
„Ako uzmemo u obzir i da je naša ženska pionirska štafeta bila ubedljivo prva, ali zbog tehničke greške diskvalifikovana, što se takođe desilo i Nataliji Kovačević u disciplini 200m leđno, možemo da budemo zadovoljni prikazanim. Sledećeg vikenda nas očekuje drugo kolo regionalnog prvenstva, međunarodni miting u Trebinju ali i nastup Maše Cvetković za reprezentaciju Srbije na Centralno evropskom prvenstvu. Već sada možemo da kažemo da će ovo biti najuspešnija sezona u dvadesetogodišnjoj istoriji kluba, dok sa druge strane sa zebnjom očekujemo jesen zbog problema sa uslovima za treninge, povodom čega ćemo zatražiti pomoć od gradske uprave“, kaže predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.